نقش گردشگری روستایی در ارتقای شاخصهای رفاه اجتماعی روستاییان (مطالعه موردی: شهرستان اردبیل)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE06_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه اولیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گرایش مدیریت توسعه پایدار روستایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

وکیل حیدری ساربان

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

بهرام ایمانی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

چکیده

در دهه پایانی قرن بیستم بسیاری از برنامه ریزان اجتماعی اقتصادی در کشورهای اروپایی گردشگری را روشی مطمئن با چشم اندازی بسیار روشن برای توسعه روستاها بویژه محروم ترین آنها معرفی کرده اند. ماهیت صنعت گردشگری ایجاد اشتغال و درامد، متنوع سازی اقتصاد، مشارکت اجتماعی و استفاده از منابع محلی است. از آنجا که بخش اعظم مشکلات عقب ماندگی و توسعه نیافتگی روستایی نیز به فقدان این صنعت برمی گردد، گردشگری روستایی با حل مسائل و مشکلات فوق میتواند به توسعه روستایی کمک نماید. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش روستایی در ارتقای شاخصهای رفاه اجتماعی روستاییا(مطالعه موردی: شهرستان اردبیل) میباشد. به لحاظ تقسیم بندیهای انجام گرفته و در روش تحقیق، پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات کاربردی بوده و به لحاظ روش توصیفی تحلیلی از نوع تحقیقات کمی است. روش جمع آوری داده از طریق پرسشنامه و روش اسنادی و میدانی میباشد در ادامه جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Spss استفاده گردیده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوطه از آزمون T نشان داد که نتایج آزمون T مبنی بر مقایسه شاخصهای رفاه اجتماعی روستای دارای گردشگر و فاقد گردشگر نشان داد که بین توسعه گردشگری با متغیر عضویت در تشکلهای مدنی و گذران اوقات و فراغت رابطه وجود ندارد. اما بین توسعه گردشگری با متغیرهای دسترسی به خدمات بهداشتی، دسترسی به خدمات آموزشی، بهزیستی فردی، تنوع منابع، میزان مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی و وضعیت مسکن رابطه وجود دارد. یعنی افزایش گردشگری موجب ارتقای این شاخصها خواهد گردید.

کلیدواژه ها

گردشگری، روستا، رفاه اجتماعی، اردبیل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.