بررسی کیفری اکراه در فقه امامیه و عامه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF09_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سوقندی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی

ابوالفضل اردمه

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی

چکیده

با ارتکاب جرم نمی توان حکم به مجرمیت مرتکب داد زیرا که امکان دارد شرایط مسئولیت کیفری را نداشته باشد یا اینکه عناصر متشکله جرم در زمان ارتکاب موجود نباشد بنابراین شخص دیگر مجرم نیست زیرا به خاطر نبود یک یا چند عنصر از عناصر جرم اصلا جرمی محقق نگردیده تا ما به دنبال مجرم باشیم. یکی از قدیمی ترین و دقیق ترین منابع حقوقی ، منابع فقه اسلامی است. در منابع اسلامی سخن از احکام ثانویه آمده که در آنها به بررسی برخی از حالات ارتکاب جرم می پردازد که عناصر جرم کامل نبوده است. اکراه و اضطرار از جمله عناوین ثانویه هستند که مرز بین آنها نزدیک می باشد. به همین دلیل برای تعیین مرز دقیق بین آنها به بررسی تحلیلی- توصیفی این دو عامل در کلام فقها اعم از فقهای امامیه و فقهای عامه میپردازیم.

کلیدواژه ها

اکراه، اضطرار، اجبار، اکراه در قتل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.