ساخت ممبران تیتانیایی نانو ساختار و بررسی خاصیت فوتو کاتالیستی آن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه انرژی ایران، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJENERGY-11-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عالم

حسین سرپولکی

چکیده

در این تحقیق عوامل موثر بر ساخت و خاصیت فوتوکاتالیستی ممبران تیتانیایی بر روی زیرپایه آلومینایی مورد بررسی قرار گرفته است. سل تیتانیا به روش سل - ژل ساخته شد و روش غوطه وری به منظور لایه نشانی به کار گرفته شد. میانگین اندازه ذرات موجود در سل کلوئیدی با استفاده تکنیک تفرق بیم لیزر، برابر nm ۶/۵۵ اندازه گیری شد. بررسی ریزساختاری ممبران به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشان می دهد ضخامت ممبران برابر ۹۳۰ نانومتر می باشد. بررسی های بیشتر در این ضخامت نشان دهنده ممبران عاری از ترک و دارای ریزساختاری هموژن می باشد؛ این امر بیانگر بهینه بودن شرایط ساخت ممبران است. خاصیت فوتوکاتالیستی ممبران نیز از طریق تجزیه متیل اورنج در مجاورت تابش فرابنفش در زمان های مختلف اندازه گیری شد و مقدار ۲۷ درصد برای زمان ۹ ساعت تابش حاصل گردید. عوامل موثر بر خاصیت فوتوکاتالیستی ممبران از جمله زمان و دمای کلسیناسیون نیز مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

Titania, Membrane, Photocatalytic activity., تیتانیا، ممبران، خاصیت فوتوکاتالیستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.