تخمین پارامترهای شیمیایی آب زیرزمینی در روش های مختلف میانیابی (مطالعه موردی:آبخوانهای سفید دشت، فارسان جونقان و شهرکرد)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
- کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_248
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1394
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، سازه های آبی، گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد
دانشجوی کارشناسی ارشد، سازه های آبی، گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهرکرد
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی
چکیده
اطلاع از کیفیت منابع آب زیرزمینی کمک شایانی بهمنظور مدیریت بهینه، استفاده و در نهایت بهرهبرداری مناسب از آنها می کند. در این تحقیق با استفاده از روش های مختلف میانیابی، پراکنش پارامترهای سدیم، کلسیم، کلر، هدایتالکتریکی و سختی آب های زیرزمینی سه دشت فارسان جونقان، سفیددشت و شهرکرد، واقع در استان چهارمحال و - بختیاری بررسی شده است. برای بررسی خطای هر روش میانیابی و انتخاب بهترین روش، از تکنیک اعتبارسنجیحذفی، استفاده شد. همچنین جهت مقایسه آماری مدل ها از مقادیر درصد خطای نسبی ) E( و میانگین خطای انحراف MBE برای هر مدل استفاده گردید. نتایج نشان میدهد که روش انحنای کمینه با داشتن میانگین خطای 13/11 درصد، مناسب ترین روش برای میانیابی پارامترهای کیفی مورد نظر در دشت های مورد مطالعه است. همچنین در این دشت ها روش رگرسیون چند جمله ای با داشتن میانگین خطای 42 درصد در اولویت بعدی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که چهار عامل اصلی پراکنش نقاط نسبت به مرکز ثقل دشت، تعداد آن ها، اختلاف ارتفاع مطلق دشت و نوعمتغیر در دقت روش های میانیابی موثر است.کلیدواژه ها
آب زیر زمینی، روشهای میانیابی، کیفیت آبمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.