تاثیر تمرینات پلایومتریک بر توان انفجاری و سرعت عکس العمل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تازه های پژوهش در فیزیولوژی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: NRCSPUMA01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن پناهی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

آمنه پوررحیم

دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

فاطمه امیدی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

الهه فلاح زاده

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

تمرین پلایومتریک شامل تمرینات پر شی-جهشی ا ست که در آن عضلات ا صلی بلافا صله پس از انقباض برونگرا، یک انقباض درونگرا را تجربه می کنند. نتایج برخی تحقیقات ن شان میدهد که تمرینات پلایومتریک رو شی موثر ا ست که تاثیر مثبتی بر توان انفجاری و سرعت عکس العمل دارد، به طوری که در چندین پژوهش، تمرین پلایومتریک بر توان انفجاری پاها و سرعت عکس العمل در کاراته تاثیر معنی داری نشان داده اند .(P< ۰/۰۵) با این حال بدلیل گزارش نتایج متناقض در تحقیقات مشابه و نیز عدم یا کمبود پژوهش در گروه های سنی مختلف و رشته ای مانند کاراته، مقاله مروری حاضر بر بررسی تعیین تاثیر تمرینات پلایومتریک بر برخی عوامل آمادگی جسمانی وابسته به مهارت حرکتی شامل توان انفجاری و سرعت عکس العمل در کاراته متمرکز شده است. روش شناسی و یافته ها: این مطالعه ب صورت مروری به تحقیقاتی می پردازد که تاثیر تمرینات پلایومتریک را بر توان انفجاری و سرعت عکس العمل در ر شته های مختلف ورز شی و در رده های سنی متفاوت بررسی کرده اند. مطالعات متعدد در مورد تاثیر تمرینات پلایومتریک در ر شته های مختلف، بهبود نتایج شاخص های مذکور را گزارش کرده اند، با این حال، تحقیقات دیگر به نتایج متناقضی دست یافته اند. نتایج این برر سی ها نشان می دهند که تمرینات پلایومتریک در ر شته هایی که نیازمند شاخص های توان انفجاری و سرعت عکس العمل هستند به طور کلی به پشتوانه تمرینات قبلی رشته ای که منجر به کسب سازگاری های تاندونی نسبی در تمرینات گردیده و منجر به آسیب نشده اند، وقتی با تمرینات پلایومتریک دنبال می شوند، منجربه تفاوت های معنی داری در شاخص های توان انفجاری و سرعت عکس العمل می گردد؛ با این حال بطور قطعی نمی توان در گروه های دیگر با ویژگی های متفاوت، شدت و حجم مشابهی را تجویز نمود، در نهایت می توان این تمرینات را برای بهبود شاخص های آمادگی جسمانی وابسته به مهارت حرکتی مذکور به ورزشکاران پیشنهاد کرد.

کلیدواژه ها

تمرین پلایومتریک، مهارت حرکتی، توان انفجاری، سرعت عکس العمل، کاراته.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.