برآورد توزیع عرضی زبری مانینگ در رودخانه های سیلابی با استفاده از مدل شبه دوبعدی توزیع عرضی سرعت

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد قلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرا

عبدالرضا ظهیری

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ،ایر

امیراحمد دهقانی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ،ایر

چکیده

در هنگام وقوع سیل جریان آب از مقطع اصلی فراتر رفته و وارد دشت های سیلابی می شود که به دلیل حاصلخیزبودن این دشت ها امکان رویش گیاهان را میسر ساخته و باعث بالارفتن زبری این ناحیه نسبت به مقطع اصلی کانالمی شود.بر آورد صحیح توزیع عرضی سرعت به عنوان عاملی تاثیر گذار در مدیریت دشت های سیلابی ، انتقال مواد آلاینده و رسوبات معلق رودخانه اهمیت آن را دو چندان می کند.یکی از عوامل تاثیرگذار در برآورد درست توزیععرضی سرعت ،زبری مانینگ می باشد که می بایست در تمامی عرض کانال به طور قابل قبول محاسبه گردد.جهت برآورد صحیح توزیع عرضی زبری مانینگ از مدل شبه دوبعدی توزیع عرضی سرعت استفاده شده که با در نظر گرفتنیک ایستگاه هیدرومتری به کمک توزیع عرضی سرعت مشاهداتی واسنجی شده است . به دلیل عرض نسبتاَ زیادرودخانه، درنظر گرفتن یک ضریب زبری مانینگ در کل عرض منطقی نبوده و یک توزیع عرضی زبری مانینگ بدست آمده است. با استفاده از این توزیع زبری، محاسبات هیدرولیک جریان برای پیشبینی سرعت و دبی جریان انجام شدهکه برای دبی اشل های مختلف مطابقت بسیارخوبی با داده های مشاهداتی دارد

کلیدواژه ها

توزیع عرضی سرعت ،توزیع عرضی زبری ، رودخانه های سیلابی ، مدل شبه دوبعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.