بررسی و تحلیل روند دبی، بارش، دما و تبخیر )مطالعه موردی: استان کهگیلویه و بویراحمد
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
- کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_204
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1742
نویسندگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس
استاد گروه علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بوی
استادیار آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج
چکیده
با توجه به اهمیت منابع آبی آگاهی از روند عوامل تشکیل دهنده چرخه هیدرولوژیک در حوزههای آبخیز برنامه- ریزان را در امر مدیریت صحیح این منابع کمک می کند و تصمیمات مناسب با شرایط حوزه آبخیز اتخاذ نمود به-طوریکه هر گونه برنامه ریزی و طراحی در حوزه های آبخیز باید بر اساس تجزیه و تحلیل داده های هواشناسی و هیدرولوژیکی مربوط به آن حوزه آبخیز صورت گیرد . بدین لحاظ دستیابی به روشهای مناسب تعیین روند از اهمیتبسزایی برخوردار است. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف تعیین روند بارش، دبی و تبخیر در طی دوره آماری در ایستگاههای مستقر شده در بخشی از حوزه آبخیز کارون و زهره با استفاده از روش من کندال در مقیاس هاس زمانیمختلف و روش های SDI و SPI برنامهریزی شده است. نتایج نشان داد که روند در هر دو مقیاس زمانی ماهانه و سالانهبا استفاده از روش من کندال بدین صورت بود که در متغیرهای بارش و دبی روند منفی ) - z< 0 ) و در متغیرهای دما و تبخیر روند مثبت ) z> 0 ( مشاهده گردید. همچنین نتایج تحلیل روند کندال نشان داد بجز برای متغیر دما که روندمثبت و معنی دار ) p< 0.05 ( مشاهده گردید در بقیه متغیرها روند معنی داری مشاهده نگردید ) p> 0.05 ( نتایج تحلیل روند با استفاده از شاخص های SDI و SPI نیز نشانگر مطابقت دو شاخص در روند متغیرهای دبی و بارش وتأثیرپذیری دبی از بارش را نشان داده است هم چنین نتایج نشان داد که روند دبی و بارش نیز با نوسانات مختلف در طی دوره آماری در نهایت به صورت نزولی می باشدکلیدواژه ها
تحلیل روند، من کندال، حوزه آبخیز، کهگیلویه و بویراحمد، شاخص های - SDI و SPIمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.