بررسی و مقایسه نرم افزارهای HEC-RAS4 ، BRI-STARS ، SSIIM در تعیین عمق آبشستگی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قنواتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

سعیدرضا خداشناس

دانشیار، گروه مهندسی آب، دانشگاه فردوسی مشهد

کاظم اسماعیلی

استادیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مهمترین عامل خرابی پل ها در هنگام سیلاب آبشستگی پایه آن است. بدین منظور تعیین عمق آبشستگی قبل ازوقوع آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. امروزه با کمک نرم افزارها می توان با دقت بالایی عمق آبشستگی را تعیینکرد. در مقاله حاضر به بررسی و مقایسه سه نرم افزار SSIIM(3D),BRI-STARS(2D), HEC-RAS4(1D) پرداخته شد. بعد از مقایسه نتایج بدست آمده مشخص شد نرم افزار HEC-RAS4 بهترین روش برای بدست آوردن یک جواب سریع با خطای نسبتا پایین و نرو افزار BRI-STARS کمترین خطا و نرم افزار SSIIM بیشترین خطا را در تعیین عمق آبشستگی دارا می باشند و از طرفی نرم افزار SSIIM بیشترین پارامتردخیل در آبشستگی را پوشش می دهد. بطور کلی هرکدام از نرم افزارها دارای ویژگی ها و معایبی هستند که بسته به نیاز طراح میتوان از آن ها استفاده کرد

کلیدواژه ها

آبشستگی،پایه پل، SSIIM,HEC-RAS,BRI-STARS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.