تحلیل و مدل سازی ساختار تقاضای انرژی در بخش کشاورزی ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه انرژی ایران، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJENERGY-17-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی مرادی

Energy Integration Center

مجید عمیدپور

K.N.T. University of technology

چکیده

در این مقاله با استفاده از یک چارچوب تحلیلی فراگیر، ساختار مصرف انرژی در بخش کشاورزی ایران تحلیل و مدل سازی شده است. بخش کشاورزی بر اساس طبقه بندی آیسیک۱ به ۱۰ زیربخش اصلی شامل زراعت و باغداری، پمپاژ آب، پرورش ماکیان، پرورش دام، گل، گیاه و محصولات گلخانه ای، پرورش قارچ، شیلات و آبزیان، جنگلداری و مراتع و سایر تقسیم بندی شده است. به دلیل ناهمسان بودن زیربخش ها و تفاوت در فرمولاسیون و تحلیل ساختار مصارف انرژی، مدل سازگاری طراحی و در چارچوب نرم افزار لیپ(LEAP) ساخته شد. نتایج نشان می دهد که میزان کل تقاضای انرژی در بخش کشاورزی ایران از ۴۵ میلیون بشکه معادل نفت خام در سال ۱۳۸۹ افزایش یافته و در افق ۱۴۲۰ تحت سناریوهای مختلف در محدود ۴۴ تا ۶۱ میلیون بشکه معادل نفت خام قرار خواهد گرفت. متوسط رشد تقاضای انرژی در بخش کشاورزی تحت هر کدام از سناریوهای مرجع، رشد اقتصادی بالا، رشد اقتصادی پایین، سیاستگذاری انرژی با رشد اقتصادی مرجع، سیاستگذاری انرژی با رشد اقتصادی پایین و سیاستگذاری انرژی با رشد اقتصادی بالا به ترتیب به ۰.۶۵، ۰.۵۶، ۰.۸۳، ۰.۱۹- ، ۰.۲۲- و ۰.۰۹- درصد در سال خواهد رسید.

کلیدواژه ها

agriculture sector, energy consumption, demand, modeling, LEAP, بخش کشاورزی, مصرف انرژی, تقاضا, مدل سازی, لیپ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.