تحلیل الگوی مصرفی مشترکین برق با استفاده از خوشه بندی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنگره مشترک سیستم های فازی و هوشمند ایران
  • کد COI اختصاصی: FJCFIS09_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره خالقی

کارشناسی ارشد، بخش مهندسی برق ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

شیما کاشف

دکتری، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان

حسین نظام آبادی پور

استاد بخش مهندسی برق ، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

داده کاوی امروز یکی از دانش های برتر در حوزه علوم بشر است که می تواند در کشف جمع آوری و بهره مندی از نتایج حاصل از داده های فراوانی که روزانه توسط شرکت ها و سازمان ها، تولید می شوند نقش برجسته ای داشته باشد. این علم می تواند با ارائه نتایج جالب توجه و کشف الگوهای پنهان موجود در داده ها، بستر مناسبی را برای اخذ تصمیمات بهتر، جهت کمک به مدیران فراهم آورد. این مقاله، مشترکین شرکت توزیع برق جنوب استان کرمان را با استفاده از داده های مربوط به مصرف آن ها که به صورت سیکلی در پایگاه داده ذخیره می شوند، خوشه بندی کرده است. بدین منظور، از دو مرحله خوشه بندی استفاده شده است. ابتدا استانه های مجاز مصرف برق مشترکین در مناطق آب و هوایی مختلف تحت نظارت این شرکت، با استفاده از خوشه بندی تعیین شده است. نتایج حاصل از روش پیشنهادی نشان می دهد که آستانه های مجاز مصرف برق که در حال حاضر به صورت سراسری از سوی توانیر تعریف شده اند، نیاز به تجدید نظر و بازنگری به صورت منطقه ای دارند. در مرحله بعد، جابه جایی مشترکین از یک خوشه در یک دوره، به خوشه بعد در دوره دیگر بدست آورده شده و مورد تحلیل قرار گرفته اند. بدین ترتیب، الگوی مصرفی مشترکین مورد بررسی قرار می گیرد و موارد مشکوک شناسایی می شوند

کلیدواژه ها

تحلیل الگوی مصرف مشترکین، خوشه بندی، داده کاوی، شرکت توزیع برق جنوب استان کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.