بررسی لغزش دوباره معتادین پس از ترک در مراکز ترک اعتیاد
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH06_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 505
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
چکیده
اعتیاد یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی در جامعه است که با مسایل زیادی در حوزه های پزشکی، روانپزشکی، خانوادگی، شغلی، قانونی، مالی و معنوی همراه است. تشکیل مراکز ترک اعتیاد وابسته به بهزیستی کشور ایران یکی از اقدامات انجام شده در برخورد معضل اعتیاد میباشد. و وابستگی به مواد مخدر یکی از چالشهای عمده در سطح بینالملل و کشور ایران میباشد و بازگشت مجدد به اعتیاد عامل مهمی در نظر گرفته میشود. یکی از مسایلی که پدیده اعتیاد را پیچیده تر کرده است موضوع عود آن و لغزش (مصرف مجدد مواد مخدر بعد از یک دوره زمانی بعد از ترک مواد مخدر) است، چرا که حدود ۵۰ درصد از معتادان ایرانی پس از ترک به سمت مصرف مجدد مواد مخدر روی می آورند. لذا در سالهای اخیر، تحقیقات زیادی در زمینه علل عود مجدد اعتیاد پس از ترک صورت گرفته و محققان سعی کردهاند تا میزان و اهمیت نقش هر یک از عوامل اثرگذار در این اختلال را مشخص کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تجارب علل بازگشت به اعتیاد و لغزش دوباره در مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد انجام گرفته است. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است. جامعه پژوهش معتادان مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد میباشد. یافته های پژوهش نشان از این دارد که روی آوردن مجدد به اعتیاد تنها وجود یک عامل کافی نیست. بلکه مجموعه ای از عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی با نسبتهای متفاوت باعث روی آوردن مجدد به اعتیاد میشود. که بیانگر نیاز به طراحی مطالعاتی با تمرکز بر روی علل عود و لغزش و راهکارهای جلوگیری از آن به عنوان مشکل اصلی وابستگی به مواد میباشد.کلیدواژه ها
معتاد، لغزش، مراکز ترک اعتیادمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.