بررسی اثرات رشد سرمایه گذاری و تجارت بین الملل بر بهره وری عوامل اقتصاد کشور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR06_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن پور

فوق لیسانس ، مدیریت بازرگانی

چکیده

باتوجه به نقش مهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی و گسترش فرایند جهانی شدن، در دهه های اخیر، کشورهای جهان در جذب سرمایه های خارجی سعی کرده اند . سرمایه گذاری مستقیم خارجی بهعلت اثرهای خود عاملی مهم در سطح اشتغال کشورها محسوب میشود و تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم در اشتغال دارد . ازآنجا که FDI منبع تامین سرمایه است، میتواند به صورت مستقیم اشتغال را افزایش دهد. همچنین ازطریق انتقال فناوریهای جدید و انتقال مهارتهای مدیریتی و دانش روز و سرریزهای ناشی از آنها به افزایش قدرت رقابت، ارتقای دانش نیروی کار، افزایش بهره وری نیروی کار، افزایش تولید، بهبود تراز پرداختها، و... می انجامد که به صورت غیرمستقیم تقاضا برای نیروی کار و درنتیجه اشتغال را افزایش می دهد.سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI ) یکی از مهمترین عوامل مطرح در زمینه افزایش تعاملات اقتصادی در عرصه بین المللی می باشد، که بکارگیری این نوع سرمایه گذاری اهدافی چون ارتقاء فن آوری، توسعه مهارت و مدیریت برای ارتقاء توان کیفی نیروی کار داخلی، افزایش استاندارد تولیدات داخلی، توسعه بازارهای صادراتی و حرکت به سوی اقتصاد بازار را دنبال می کند. از این رو وظیفه دولت، کمک به ظهور و پویایی صنایع وکارآفرینان داخلی برای جلب مشارکت شرکای خارجی ( به عنوان سرمایه گذار یا عرضه کننده فن آوری )است. عوامل متعددی بر سرمایه گذاری خارجی اثر میگذارند،با بررسی این عوامل میتوان راهکارهایی برای ارتقای سرمایه گذاری خارجی و به تبع آن افزایش سطح اشتغال در جامعه شناسایی کرد. با بررسی ادبیات نظری مدل مفهومی تحقیق تنظیم شد.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری مستقیم خارجی، اشتغال، آزادی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.