مقایسه ی صمیمیت و تعهد زناشویی در زنان شاغل و خانه دار
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: HPMECONF04_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 327
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان
دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
چکیده
امروزه روابط زوجین ایرانی در معرض تغییرات ساختاری قرار گرفته و تحولات بسیاری در آن مشاهده می شود که ساختار خانواده را دچار تغییرات کرده است. در طول زندگی مشترک متغیرهای گوناگونی بر نوع روابط زوجین باهم تاثیر می گذارند؛ از جمله این عوامل می توان به درآمد و اشتغال زنان اشاره کرد.از این رو این پژوهش با هدف مقایسه ی میزان صمیمیت و تعهد زناشویی در زنان شاغل و خانه دار انجام شد. روش پژوهش توصیفی و به علت مقایسه ای بودن آن از نوع پس رویدادی است، درنتیجه با دو جامعه و دو نمونه آماری مواجهیم. برای گروه زنان شاغل معلمان مقطع ابتدایی در نظر گرفته شد و از میان ۹۲۵ معلم ابتدایی شهرستان، با فرمول کوکران ۲۲۶ نفر به عنوان نمونه برآورد و با روش نمونه گیری تصادفی وارد تحقیق شدند، به همین تعداد خانه دار برای گروه دوم در نظر گرفته شد. داده ها توسط ۲ پرسشنامه ی صمیمیت باگاروزی و تعهد آدامز جمع آوری شد و توسط نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. میانگین صمیمیت زناشویی در زنان خانه دار۰۶/۳۱۷ و در معلمان ۸۱/۳۶۸ به دست آمد و اختلاف معنادار بود. میانگین تعهد در زنان خانه دار۰۷/۱۳۸و در معلمان ۸۸/۱۳۷به دست آمد که اختلاف معنا دار نبود. به این ترتیب براساس یافته های مطالعه، بین میزان صمیمیت در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد، به این ترتیب که میزان صمیمیت در معلمان بیشتر است اما در میزان تعهد بین دو گروه تفاوت معنا داری وجود ندارد.کلیدواژه ها
زنان شاغل، خانه دار، صمیمیت زناشویی، تعهد زناشوییمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.