مدیریت کلان داده در رایانش ابری: یک مطالعه جامع مروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF06_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا محمدخان کیارش

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه آل طه، تهران، ایران،

علی اکبر صدری

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه امام علی(ع)، تهران، ایران

چکیده

ظهور Big Data در چند سال گذشته به عنوان یک الگوی جدید ارائه شده است درواقع، داده ها به فرصتهای فراوان برای بهبود و/یا فعال کردن برنامه های کاربردی و پشتیبانی از جمله تجارت، علوم و مهندسی به ارزش و بیسابقه ای دست یافتند. در همان زمان، Big Data چالش هایی را در زمینه فناوری دیجیتال برای ذخیره، انتقال، پردازش، استخراج و ارائه داده ها ایجاد کرد. رایانش ابری پشتیبانی اساسی برای رسیدگی به چالش ها با منابع محاسباتی مشترک از جمله رایانش ابری، ذخیره سازی، شبکه و نرم افزارهای تحلیلی ارائه می دهد. استفاده از این منابع باعث پیشرفت چشمگیر Big Data شده است. این مقاله دو مرز را بررسی می کند - کلان داده و رایانش ابری - و مزایا و پیامدهای استفاده از رایانش ابری برای مقابله با کلان داده در زمینه دیجیتال و حوزه های علمی مرتبط را بررسی می کند. امروزه دستگاه های تعبیه شده با اتصال اینترنتی که به آن اینترنت اشیا میگویند، دائما حجم عظیمی از اطلاعات را تولید کرده و آنها را به عنوان کلان داده معرفی می کنند. حجم زیاد داده های تولید شده باعث پیچیدگی در تجزیه و تحلیل و پردازش برای استخراج اطلاعات مفید از آنها می شود. به طور کلی، با استفاده از منابع، چالش ها، وضعیت فناوری و فرصت های تحقیقاتی، مشاهدات زیر ارائه میشوند: (۱) رایانش ابری و کلان داده، اکتشافات علمی و توسعه های کاربردی را ممکن میسازد. (۲) رایانش ابری راه حل های اعمده ی را برای کلان داده فراهم می کند، تا تفکر مکانی-زمانی و حوزه های کاربردی مختلف که باعث پیشرفت رایانش ابری و فناوری های مرتبط با الزامات جدید میشوند را ارائه دهد. همچنین رایانش ابری، اصول مکانی و زمانی ذاتی کلان داده و علوم زمین مکانی منبعی را برای یافتن راه حل های فنی و نظری برای بهینه سازی رایانش ابری و پردازش کلان داده فراهم می کند. درواقع ما در این مقاله، یک فناوری پایه به نام رایانش ابری (CC ) برای کار با کلان داده (BD ) معرفی کرده ایم. CC یک فناوری است که به قدرت پردازش داده ها در مه اشاره دارد. همچنین، یک سیستم جدید برای رایانش ابری ادغام شده با اینترنت اشیا به عنوان سناریوی پایه برای کلان داده پیشنهاد کردیم ودرموردتعریف ، ویژگی ها و رابطه آن با رایانش ابری بحث خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

محاسبات مه، امنیت شبکه، احراز هویت، رایانش ابری، کلان داده، اینترنت اشیا، حریم خصوصی، توپولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.