شناسایی ابعاد استراتژی کسب وکار دیجیتال جهت ورود به بازارهای بین الملل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت کسب و کار بین المللی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBA-5-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه زنگیان

دانشجوی دکتری بازاریابی بین الملل، گروه مدیریت بازاریابی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان.

مرتضی ملکی مین باش رزگاه

عضو هیات علمی گروه مدیریت بازرگانی ، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان

داود فیض

استاد گروه آموزشی مدیریت بازرگانی دانشگاه سمنان

عظیم زارعی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.

چکیده

امروزه، با توجه به تحولات اخیر بازاریابی، اهمیت فناوری اطلاعات و ابزارهای دیجیتال و دغدغه اصلی بازاریابان در شیوه انتخاب استراتژی مناسب جهت ورود و تدوین استراتژیهای ورود به بازارهای بینالملل مبتنی بر ابزارهای دیجیتال بهویژه رایانش ابری پوشیده نیست، ازاین رو هدف این پژوهش شناسایی و اولویتبندی ابعاد و شاخصهای استراتژی کسبوکار دیجیتال برای ورود به بازارهای بینالملل مبتنی بر پارادایم رایانش ابری است. روش پژوهش حاضر توصیفی- اکتشافی بوده ، نخست با بررسی پژوهش های انجام شده، پرسشنامه ای از معیارهای شناسایی شده براساس روش تحلیل محتوای اسنادی در اختیار خبرگان قرار گرفت. پس از شناسایی ابعاد و شاخصهای مدل پژوهش با دریافت نظر ۱۵ خبره (متخصص در حوزه دیجیتال، بازاریابی و رایانش ابری) با استفاده از تکنیکهای تصمیمگیری چندمعیاره شامل سوارا (روش تحلیل نسبت ارزیابی وزن دهی تدریجی) و آراس خاکستری، وزن دهی و اولویتبندی شد. یافتههای به دست آمده از هردو روش حاکی از آن است که دامنه استراتژی کسبوکار دیجیتال - معماری دیجیتال، منابع استراتژی کسبوکار دیجیتال - معماری دیجیتال، دامنه استراتژی کسبوکار دیجیتال - مدل کسبوکار دیجیتال، منابع استراتژی کسبوکار دیجیتال - مدل کسبوکار دیجیتال و سرعت استراتژی کسبوکار دیجیتال - پویایی کسب وکار به ترتیب اولویت اول تا پنجم را داشتند. بر اساس اوزان محاسبه شده، مهم ترین بعد استراتژی کسبوکار دیجیتال، معماری دیجیتال، پویایی کسبوکار، مدل کسبوکار دیجیتال و مدیریت اطلاعات است.

کلیدواژه ها

استراتژی کسب&rlm؛ وکار دیجیتال, پویایی کسب &rlm؛ وکار, سوآرا, مدل کسب &rlm؛ وکار دیجیتال, معماری دیجیتال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.