بررسی تاثیر توسعه پایدار شهر تهران با طراحی اکولوژیک مجموعه اکوتوریست ورزشی ولنجک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC06_268
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا سماوات

کارشناسی ارشد دانشگاه ایوان کی، تهران ، ایران.

چکیده

پایداری الگویی برای تفکر در مورد آینده است که در آن ملاحظات زیست محیطی , اجتماعی و اقتصادی به منظور ارتقای کیفیت محیط زندگی , در وضعیتی متعادل با یکدیگر به سر می برند. شهر پایدار شهری است که به دلیل استفاده از منابع , اجتناب از تولید بیش از حد ضایعات و بازیافت آنها تا حد امکان و پذیرش سیاست های مفید, قادر به ادامه ی حیات خود باشد. امروزه تنوع بخشیدن به اقتصاد شهری از طریق توسعه ی کارآفرینی بیش از پیش توجه محققان و برنامه ریزان را به خود جلب کرده است . بر این اساس وجود کوهستان در نزدیکی شهر تهران فرصت مناسبی را برای توسعه ی اقتصادی و گذران اوقات فراغت شهروندان شهر تهران را فراهم آورده است . با وجود صنعتی شدن و رشد غیر قابل کنترل تکنولوژی در شهرهای پیشرفته از جمله تهران, امر ورزش به دلیل پیوند با فرهنگ , اقتصاد و سیاست از تغییرات اجتماعی متاثر شده و عاملی اثرگذار و تعیین کننده محسوب میشود. از این رو امروزه ورزش یکی از صنایع بزرگ و مهم در دنیا است که شهروند امروز را به حفظ سلامت و رشد قوای جسمانی که از نعمت های الهی هستند, فرا میخواند چراکه خوشبختی هر انسان وابسته به نیروی بدن و روحش است که به دنبال آن پایداری اجتماعی جوامع امروز نیز رقم میخورد. سوال اساسی این پژوهش این است که چگونه می توان از طراحی مجموعه اکوتوریسم ورزشی , موجبات پایداری اکولوژیک , اجتماعی و اقتصادی را فراهم آورد؟ لذا اهداف مطالعه عبارت است از: پیوند عملکرد گردشگری و ورزش و ارائه الگوی توسعه کارآفرینی از طریق گردشگری ورزشی .بالا بردن سطح کیفی مدیریت زیست محیطی شهر تهران با طراحی اکولوزیک . ایجاد مقصد سفر درون شهری و رشد تعاملات اجتماعی و پایداری اقتصادی .

کلیدواژه ها

شهر تهران, پایداری , گردشگری ورزشی , اکوتوریسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.