ارزیابی مولفه های تاثیرگذار در رسیدن به ارتقا کیفیت محیطی در فضاهای گمشده شهری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC06_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 621
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش فناوری معماری ، دانشگاه علم و صنعت ایران .
دانشیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم وصنعت ایران
دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم وصنعت ایران
چکیده
در شهر تهران شکافهای ایجاد شده ناشی از تغییرات دوران نوگرایی، ساخت بزرگراه ها، عبور خیابانها و فضاهای باز بسیاری را درحاشیه ی خود بوجود آورده است که با وجود قابلیت بالا جهت کاربریهای گوناگون کمتر استفاده ای از آنها به عمل می آید. طوری که از آنها به عنوان فضاهای رهاشده شهری یاد میشود. همچنین امروزه بیشتر شهرها از کمبود فضاهای باکیفیت برای ایجاد فضاهای جمعی مواجه هستند. عدم مطلوبیت فضایی، رهاماندگی و بی هویتی از جمله عواملی هستند که توجه به مکان سازی را در این فضاها بسیار حائز اهمیت می کند. در حال حاضر مکان به عنوان یک عنصرجدایی ناپذیر از طراحی شهری محسوب می شود. دیدگاه مکان سازی خود را به مفاهیم اجتماعی و انسانی نزدیک می کند. به همین دلیل، طراحی که هدف اصلی آن خلق عرصه های عمومی وکیفیت بالا می باشد، پیوند می خورد. از این رو طراحان محیط همواره با ابعاد مختلفی درطراحی فضاهای عمومی روبه رو هستند و آنچه اهمیت پیدا می کند این است که شناخت نقش هر یک از انواع مولفه های تاثیر گذار در روابط اجتماعی حاضرین در فضا است.هدف پژوهش این است که شاخصهای مطلوب ارتقای کیفیت مکانسازی در فضاهای رهاشده به واسطه بررسی دیدگاه نظریه پردازان و تببین مفهوم کیفیت طراحی مکان، تحلیل و معرفی مولفه های تاثیرگذار بر آن ارزیابی شوند تا به وسیله آنها استفاده بهینه از این فضاها جهت مطلوبیت و ایجاد ارتقا تعاملات اجتماعی صورت پذیرد.کلیدواژه ها
فضای رهاشده، مکان سازی، تعاملات اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.