بررسی تاثیر عمق سایبان در میزان کاهش انرژی دریافتی توسط بازشوهای جبهه های اصلی ساختمان نمونه موردی: شهر رشت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC06_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه گیلان، شهر رشت، ایران.

امیررضا کریمی آذری

دانشیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه گیلان، شهر رشت، ایران.

آمنه آقاربیع

استادیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه گیلان، شهر رشت، ایران

چکیده

یکی از اصول طراحی معماری در جهت تامین آسایش حرارتی هماهنگی بین اقلیم و معماری است. گرم شدن فضاهای داخلی و همچنین مصرف انرژی برای سرمایش این فضاها در اثر تابش مستقیم آفتاب موجب افزایش مصرف انرژی می شود که از اینرو کنترل تابش مستقیم آفتاب با استفاده از سایبان امری ضروری است. این پژوهش توسعه ای - کاربردی است که به بررسی تاثیر سایبان در میزان کاهش انرژی دریافتی توسط بازشوهای جبهه های ساختمان در شهر رشت که با نرم افزار دیزاین بیلدر مورد شبیه سازی قرار گرفته است می پردازد. یک اتاق به مساحت ۲۰ متر مربع و۱.۳ متر در نظر گرفته شده و با قرار دادن آن در سایت مورد نظر، میزان انرژی دریافت شده توسط پنجره را در ۳ ماه یک پنجره به ابعاد ۲ در ارتفاع ژوئن، جولای و آگوست در حالت های بدون سایبان و با سایبان افقی و عمودی به عمق های ۰۰۱، ۰.۳، ۰.۵، ۰.۷، ۱ متر به صورت مجزا با نرم افزار محاسبه شده است. بهترین رفتار حرارتی در کاهش انرژی دریافتی توسط بازشوهای ساختمان، که منجر به کاهش دریافت تابش در تابستان شود و۰.۵ متر که ۵۷٪ و سپس سایبان افقی با در دریافت تابش خورشید در زمستان خللی ایجاد نکند، ترکیب سایبان افقی و عمودی با عمق حدودا ٪۴۵ و سایبان عمودی با ۱۱٪ کاهش انرژی دریافتی را در جبهه جنوبی ساختمان به همراه دارد.

کلیدواژه ها

سایبان، بازشوها، بهینه سازی مصرف انرژی، مدلسازی، رشت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.