بررسی تاثیر عوامل موفقیت سامانه مدیریت دانش بر استفاده واقعی فناوری اطلاعات پرستاران شاغل بیمارستان های رشت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت عملیات خدمات، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SOMJ-1-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز احمدی

Tarbiat Modares University

مهرعلی همتی نژاد

University of Guilan

زهرا صبوری ماسوله

Rahbord Shomal

چکیده

هدف: ارائه خدمات برتر توسط پرستاران، متاثر از دانش و تجربیاتی است که در ارائه مراقبت پرستاری از آن بهره ­مند هستند. فناوری اطلاعات به طور گسترده برای تسهیل مدیریت این دانش در سازمان های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش با هدف شناسایی پذیرش استفاده از خدمات الکترونیکی توسط کارمندان انجام شده است و توسعه مدل موفقیت سامانه مدیریت دانش به وسیله مدل پذیرش فناوری اطلاعات(تم)[۱] برای بررسی تاثیر کیفیت محتوای دانش و کیفیت سامانه مدیریت دانش بر استفاده واقعی فناوری اطلاعات در جهت تسهیم دانش در پرستاران بوده است. روش­ شناسی: مطالعه حاضر از تکنیک مدل­سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. برای این منظور از طریق ابزار پرسشنامه، از میان ۷۵۰ پرستار بیمارستان خصوصی شهر رشت (بیمارستان آریا، گیل، فامیلی، پارس)، نمونه­ ای متشکل از ۲۵۴ پرستار، اقدام به جمع­ آوری داده­ ها شد.  داده­ های جمع ­آوری شده با استفاده از نرم ­افزارهای SPSS و SMART PLS۲ مورد پردازش قرار گرفتند. یافته­ ها: نتایج تحلیل و برازش مدل پژوهش نشان داد که کیفیت محتوای دانش با استفاده از متغیرهای سودمندی ادراک شده و رضایت کاربر و قصد استفاده واقعی از فناوری اطلاعات رابطه مستقیم و مثبت دارد ولی کیفیت سامانه مدیریت دانش بر رضایت کاربر اثر مستقیم و معکوس دارد. نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که از بین دو عامل سامانه ­ای مدیریت دانش، عامل کیفیت محتوای دانش بر قصد استفاده کاربران از فناوری اطلاعات تاثیر دارد. [۱].TAM (Technology Acceptance Model)

کلیدواژه ها

Knowledge Content Quality, Knowledge Sharing, Success, Information Technology Acceptance Model, Knowledge Management System, کیفیت محتوای دانش, تسهیم دانش, موفقیت, مدل پذیرش فناوری اطلاعات, سامانه مدیریت دانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.