همزیستی معنایی خاک، انسان و معماری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF08_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا باوندیان

استادیارگروه پژوهش هنر، دانشکده هنر، دانشگاه نیشابور

چکیده

خاک؛ واسطه پیوند انسان و معماری است وایران به عنوان یکی از مهم ترین کانون های تمدنی ، کهن ترین نمونه های برجای مانده از معماری خاکی را در میان سرزمین های دیگر دردامان خود پرورانده است .نزدیک به ده هزار سال پیشینه تاریخی - مانندگنج دره، تپه آسیاب، تپه ازبکی و تپه علی کش از هزاره هشتم پیش از میلاد-پشتوانه پویا و پایای این تمدن به شمار می رود؛ و موید این که خاک، همیشه با فرهنگ ایران آمیخته و عجین بوده سرشت و و سامان معماری ما- از خشت و گل تا آجر و انواع کاشی - در گرو آن بوده است . معماری خاکی ، متصف به صفات خاک- همچون فروتنی و پذیرش و پاکی - است وافزون بر معرفی و تاکید بر خصایص پاره هایی از اقلیم ایرانوجاهت ، های استذکاری خاصی هم دارد. این مقاله که به روش مطالعات توصیفی تحلیلی نگاشته شده و داده های آن از منابع کتابخانه ای تامین گردیده در پی شناخت ابعاد معماری خاکی به عنوان معماری مسلط بر اقلیم گرم و خشک ایران،طبعاو نمایاندن شئون فکری و ملی ؛ خلاقیت ها و دلمشغولی های خاص معماران ایرانی به جامعه معاصر است .

کلیدواژه ها

” معماری خاکی ” . ”اقلیم ” . ”طبیعت ” . ” سکونت ” .”خلوص ”

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.