بررسی ویژگی ها و کارکرد های نظام آموزش و پرورش ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین درحوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF06_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مددکارنیا

دانشجوی کارشناسی-ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه الزهرا.

زهرا پرویسی

دانشجوی کارشناسی-ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه الزهرا

فاطمه گودرزی

دانشجوی کارشناسی-ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه الزهرا.

معصومه دهقان زاده

دانشجوی کارشناسی-ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه الزهرا.

چکیده

هدف ازپژوهش حاضر بررسی ویژگی ها و کارکردهای اموزش و پرورش است. تعریفی از دورکیم ارائه داریم که طبق آن » آموزش و پرورش « فعالیتی است که توسط نسل های بزرگسالان بر روی نسل های که هنوز وارد زندگی اجتماعی نشده اند صورت می گیرد و هدفش ، ایجاد و رشد پاره ای از ویژگی ها و اوضاع و احوال جسمی ، فکری ، اخلاقی است . که جامعه سیاسی به طور کلی و محیط خاص کودک از آنان انتظار دارد. آموزش و پرورش عبارت است از روندی که طی آن اعضا جامعه در نظام رسمی سازمان یافته همچون کودکستان ، دبستان و دبیرستان ، آموزشگاه ها و دانشگاه ها به اخذ دانش و مهارت ، فن وتخصص ، الگوهای رفتاری و ارزش های جامعه نایل می آیند. در ده ه های اخیر دو روند اساسی را در زمینه آموزش و پرورش می توان تشخیص داد . روند اول عبارت است از عزم و علاقه عمومی به همگانی ساختن آموزش ، تا همه افراد گروه های اجتماعی از امکانات برابر برخوردار باشند . روند دوم عبارت است از سازگار ساختن آموزش و پرورش با نیازهای اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور است. این دو روند اساسی در زمینه آموزش و پرورش جنبه جهانی دارد و در همه جوامع اعم از پیشرفته و در حال پیشرفت مشاهده می شود . آنچه در روند دوم مطرح است و ضرورتا روند اول را نیز در بر می گیرد ، تشخیص نیازهای اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و تعیین اهداف و چگونگی اجرا و پیاده کردن آنهاست . این امر به نوبه خود سازمان های بوروکراتیک کارآ و برنامه ریزی دقیق و نظام مدیریت هماهنگ با اهداف را می طلبد و آینده نگری در همه موارد آن ضرورت پیدا می کند.

کلیدواژه ها

نظام آموزشی، کارکردها، اهداف آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.