مقایسه ی کیفیت زندگی و صمیمیت زناشویی والدین کودکان دارای سندرم داون، والدین کودکان دارای ناتوانی یادگیری و والدین کودکان عادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه ناتوانی های یادگیری، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JLD-4-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی امیری مجد

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

سیده فاطمه حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر

اصغر جعفری

استادیار گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

پژوهش حاضر به منظور مقایسه ی کیفیت زندگی و صمیمیت زناشویی بین والدین کودکان دارای سندرم داون، کودکان دارای ناتوانی یادگیری و کودکان عادی انجام شد. روش پژوهش علی- مقایسه ای بود.۱۷۰ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند که ۵۵  والدین کودکان دارای سندرم داون و ۵۶ نفر از والدین کودکان دارای ناتوانی یادگیری و ۵۹ نفر والدین کودکان عادی بودند. با استفاده از پرسش نامه های کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت و صمیمیت زناشویی باگاروزی داده ها جمع آوری و به وسیله ی آزمون های تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) و تعقیبی بون فرونی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که کیفیت زندگی والدین کودکان عادی در سطح  ۵/۰ p≤ به شکل معناداری بالاتر از والدین کودکان مبتلا به سندرم داون و ناتوانی یادگیری بود و سطح کیفیت زندگی والدین کودکان دارای ناتوانی یادگیری نیز به طور معناداری بالاتر از والدین کودکان سندرم داون بود و صمیمیت زناشویی والدین کودکان به هنجار به طور معناداری بالاتر از والدین کودکان مبتلا به سندرم داون و ناتوانی یادگیری بود(۵/۰ p≤). همچنین صمیمیت زناشویی والدین کودکان دارای ناتوانی یادگیری به طور معناداری بالاتر از والدین کودکان سندرم داون بود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که  سلامت جسمانی و روانی فرزندان در سطح کیفیت زندگی و صمیمیت زناشوئی والدین نقش دارد و نوع اختلالات کودکان به طور متفاوتی بر ابعاد گوناگون زندگی والدین تاثیر دارد. لذا به منظور تقویت سطح کیفیت زندگی و صمیمیت زناشویی والدین کودکان دارای سندرم داون و ناتوانی یادگیری پیشنهاد می شود مداخلات آموزشی و درمانی بر بهبود مشکلات این کودکان متمرکز شود.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی, صمیمیت زناشویی, سندرم داون, ناتوانی یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.