تاثیر روش های تغذیه ای آلی، شیمیایی، زیستی و تلفیقی بر عملکرد دانه و صفات کیفی یک رقم ذرت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های خاک، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AREO-27-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی مقصودی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه تربیت مدرس

امیر قلاوند

دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مجید آقا علیخانی

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

به منظور بررسی تاثیر سیستم­های مختلف تغذیه­ای آلی، شیمیایی، زیستی و تلفیقی بر عملکرد دانه و صفات کیفی ذرت هیبرید سینگل­کراس ۷۰۴ آزمایشی در سال ۱۳۸۹ در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس اجرا شد. در این تحقیق از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار استفاده گردید. تیمارهای آزمایش ترکیبی از پنج سیستم تغذیه­ای شامل: A۱ (سیستم تغذیه­ای آلی ۸ تن در هکتار کود آلی،)، A۲ (سیستم تغذیه تلفیقی ۶ تن در هکتار کود آلی و ۴۶ کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص)،  A۳(سیستم تغذیه تلفیقی ۴ تن در هکتار کود آلی و ۹۲ کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص)،  A۴(سیستم تغذیه تلفیقی ۲ تن در هکتار کود آلی و ۱۳۸ کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص) و A۵ (سیستم تغذیه شیمیایی۱۸۴ کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص) و دو عامل باکتریایی شامل B۱ (بذور تلقیح شده با ازتوباکتر و آزوسپیریلیوم) وB۲  (بذور تلقیح نشده) بود. نتایج نشان داد که سیستم های مختلف تغذیه ای باعث افزایش معنی دار عملکرد دانه، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک و صفات کیفی گیاه شدند. عملکرد دانه، شاخص برداشت و درصد پروتئین در سیستم تغذیه تلفیقی A۳ به ترتیب برابر ۱۰ تن در هکتار، ۷۲/۴۶ درصد و ۲۴/۱۱ درصد بود. در بذور تلقیح شده (B۱) عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، ضریب برداشت و صفات کیفی نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود، به طوری که عملکرد دانه، شاخص برداشت و درصد پروتئین در تیمار تلقیح شده با باکتری به ترتیب برابر ۷۸/۹ تن در هکتار، ۱۰/۴۴ درصد و ۸۶/۱۰ درصد بود.

کلیدواژه ها

ذرت, کود زیستی, کود آلی, حاصلخیزی خاک و عملکرد کمی و کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.