تحلیل وضعیت دانشگاه های علوم پزشکی ایران به روش SWOTRIZTM از منظرکارآفرینی و دانشگاه نسل سوم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی کارآفرینی و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: EINB05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی امانی

مبدع و مجری روش تحلیلی SWOTRIZTM

احمد حاج ابراهیمی

رئیس دبیرخانه کارآفرینی نظام سلامت علوم پزشکی استان آذربایجان غربی

ابراهیم محبوبی

کارشناس دبیرخانه کارآفرینی نظام سلامت علوم پزشکی استان آذربایجان غربی

چکیده

مبحث کارآفرینی به یکی از مهمترین چالش های اجتماعی چند دهه گذشته تبدیل و در اکثر کشورهای پیشرفته به عنوان یک ضرورت مطرح گردیده است. هدف پژوهش حاضر تحلیل وضعیت دانشگاه های علوم پزشکی ایران از منظرکارآفرینی و الزامات دانشگاه نسل سوم بود. این پژوهش از نوع کاربردی و دارای ماهیت کیفی- تحلیلی بود. داده ها و اطلاعات در دو مرحله تهیه و تحلیل شد؛ ابتدا، با روش تحلیل محتوا و کدگذاری مصادیق و یافته های محققان مرتبط با نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدید دانشگاه های علوم پزشکی در ایران از طریق بررسی آثار و پژوهش های محققان، شناسایی و تدوین شدند. سپس، مصادیق یافته شده توسط ۳۰ نفر از صاحب نظران علوم پزشکی وزن دهی و رتبه بندی و درنهایت، به تبیین موقعیت استراتژیک و تولید ارائه ی راهکارهای کلی و اجرایی به روش سواتریز اقدام شد. تحلیل وضعیت نشان داد که دانشگاه های علوم پزشکی کشور به معنی واقعی وارد دانشگاه نسل سوم نشده اند. مطابق نتایج این پژوهش، دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اکنون در وضعیت ورود به موقعیت تهاجمی و در حال ورود به دانشگاه های نسل سوم هستند ولی از وضعیت و شرایط آنها فاصله دارند. همچنین، تحلیل ها نشان داد که اکنون بهترین زمان برای بهره برداری از فرصت ها و توانمندی های در برابر تهدیدها و ضعف ها جهت ارتقاء به دانشگاه نسل سوم است. برطبق نتایج این پژوهش،توسعه کارآفرینی در حوزه ی سلامت و علوم پزشکی نیازمند یک برنامه استراتژیک و تاسیس مراکزی نوآور، فناور و دانش بنیان با ساختار سازمانی مشخص است تا ضمن تجاری سازی ایده های دانشگاه، بتواند با طراحی و اجرای برنامه های منظم و هدفمند آموزشی، پژوهشی و ترویجی به افزایش آگاهی، ایجاد انگیزه و القای رفتارهای کارآفرینانه اقدام نماید.

کلیدواژه ها

دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه نسل سوم، کارآفرینی، روش تحلیلی SWOT، دانش TRIZ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.