نقش نظام بانکی در زمینه سازی جرم پول شویی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنچمین کنفرانس بین المللی علوم، حقوق، اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ARHIS05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بختیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

امروزه فعالیت های اقتصادی و تجاری در استقرار و ثبات سیاسی کشورهای نقش مهمی را بازی می کنند و معادلات سیاسی دنیا و روابط دو یا چندجانبه کشورها بر اساس قدرت اقتصادی و بازرگانی آن ها رقم می خورد.این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی به بررسی نقش نظام بانکی در زمینه سازی جرم پول شویی در ایران پرداخته ایم و یافته ها حاکی ازاین می باشد که: پول شویی یعنی تطهیر و قانونی جلوه دادن عواید حاصل از رفتارهای مجرمانه در سطح جهان، رشد بسیاری یافته است، به طوری که به یکی از معضلات حاد اقتصاد جهانی تبدیل شده است. به همین دلیل عزم جامعه بین المللی بر مبارزه با آن متمرکز شده است. بر این اساس در سطح بین المللی تلاش های متعددی همچون کنوانسیون سازمان ملل درباره مواد مخدر یا کنوانسیون مبارزه با مواد مخدر و داروهای روان گردان، اساسنامه کمیته باسل، منشور ۱۹۹۰ اتحادیه اروپا، کنوانسیون پالرمو و...برای مبارزه با این پدیده انجام شده است. در جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به قرار گرفتن کشور در مسیر ترانزیت مواد مخدر، خلاهای سیستم بانکی و...از سال ها قبل، موضوع مبارزه با پول شویی مورد توجه قرار گرفت تا اینکه قانون ناظر به آن در سال ۱۳۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سازوکارهای مبارزه با این پدیده تبیین شد. یکی از نتایج پژوهش وجود نقایصی در سیستم بانکی، ارزی، گمرکی، مالیاتی، آماری و...در کشور است که باعث شده همچنان ضرورت بازنگری و به روزرسانی سیاست ها جهت مبارزه با این پدیده احساس گردد

کلیدواژه ها

نقش، نظام بانکی ، جرم پول شویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.