بررسی عملکرد محوری ستون های کامپوزیتی CFST با مقاطع T شکل تقویت شده با فولاد داخلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران

عزیزاله اردشیر بهرستاقی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران

صالح محمدابراهیم زاده سپاسگزار

دانشجوی دکتری سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایرا ن

چکیده

لوله های فولادی پر شده با بتن (CFST) در اوایل دهه ۱۹۰۰ در ساخت و سازها استفاده می شد. با این حال، تحقیقات در مورد CFST ها تا دهه ۱۹۶۰ آغاز نشد. از آن زمان به بعد، مطالعات زیادی در مورد CFST ها برای درک کامل رفتار آنها با هدف بهبود عملکرد انجام شد. تحقیق پیشنهادی یک مطالعه عددی برای بررسی تاثیر برخی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر رفتار فشاری ستونهای CFST چندسلولی با هندسه T شکل است که با مقطع فولادی I شکل تقویت شده است. در این پژوهش عملکرد ستون های کامپوزیتی CFST با مقاطع T شکل تقویت شده با فولاد داخلی، بصورت عددی و توسط نرم افزار آباکوس پرداخته شده است. پارامترهای مورد بررسی تاثیر ضخامت خارجی جداره فولادی، بررسی تاثیر مقاومت فشاری و بررسی تاثیر تقویت کننده در رفتار محوری مقاطع پرشده با بتن با مقطع T شکل می باشد. نتایج نشان داد که پارامتر نسبت بعد به ضخامت بیشترین و پارامتر ضخامت تقویت کننده داخلی کمترین تاثیر را در سختی و همچنین پارامتر مقاومت فشاری بتن بیشترین و پارامتر ضخامت تقویت کننده داخلی کمترین تاثیر را در مقاومت نهایی ستون های مرکب کوتاه T شکل دارد. کمانش موضعی در جان صفحات فولادی و آسیب موضعی بتن مود آسیب ستون های مورد بررسی شناخته شده است و اثر محصورشدگی بتن بخصوص در گوشه های مقطع I شکل تقویت کننده شرایط خوبی را حتی پس از رسیدن ستون به مقاومت نهایی ، از خود نشان داده است و مقاومت باقیمانده بالایی را در تمامی نمونه ها پس از پیک نمودار نشان داده است.

کلیدواژه ها

ستون فولادی T شکل پر شده با بتن، تقویت کننده I شکل، اجزای محدود، رفتار محوری، ستون چند سلولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.