بررسی نقش فناوری چاپ سه بعدی در معماری پایدار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر ربانی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی تکنولوژی معماری، دانشگاه کاشان-

بابک عالمی

استادیار دانشکده معماری وهنر،دانشگاه کاشان

چکیده

کاهش ذخایر انرژی جهان و محدود بودن منابع فسیلی و آلودگی ناشی از آن ها ازجمله مسائلی است که در دهه های اخیر موجبات نگرانی دانشمندان و را فراهم آورده است.بعلاوه۵۰ درصد انرژی مصرف شده جهان در حوزه ساخت وساز به مصرف می رسد و یا تلف می شود. در راستای ارتقاء کیفیت زندگی باید ضمن کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست ، عناصر خود را- به مثابه سامانه های کوچک تر - در جهت اهداف توسعه پایدار هماهنگ ساخت. همچنین ابزار فناوری های جدید کمک می کند که بتوان به این نیازها به بهترین نحوه پاسخ داد. چاپ سه بعدی یکی از فناوری های متحول کننده قرن است که این امکان را فراهم می سازد تا با مواد خاص، محصولی را ایجاد و درصنعت استفاده نمود. ازاین رو در این مقاله به بررسی و نقش چاپ های سه بعدی در عرصه ساختمان سازی پرداخته شده و اینکه چگونه می توان به کمک این تکنولوژی ساختمان هایی منطبق بر وجوه پایداری ایجاد کرد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که چاپ سه بعدی با بهره گیری از سه اصل پایداری مانند اجتماعی و فرهنگی،اقتصادی و محیطی باعث سرعت بخشیدن فرایند ساختمان سازی ،کاهش هزینه ها و مصرف انرژی کمتر می شود درحالی که ساخت وساز ایمنی را قادر می سازد. ازاین رو این فناوری می تواند به عنوان یک گزینه مناسب در بخش ساختمان سازی با الهام گیری از وجوه مختلف پایداری همچون اقتصادی،محیطی و اجتماعی تا حدی زیادی به پیشبرد معماری پایدار کمک کند.

کلیدواژه ها

چاپ سه بعدی -مصالح سازگاربامحیط زیست-معماری پایدار-منابع طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.