مقایسه باورهای فراشناختی و تنظیم شناختی هیجان در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی- اجباری و افراد عادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی،علوم اجتماعی،علوم تربیتی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: ICPSE06_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر اسفندیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

اصغر آقایی

استاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

اهداف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی- اجباری و افراد عادی در شهر اصفهان انجام شد. مواد و روش ها: روش پژوهش از نوع علی مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش شامل افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی- اجباری و افراد عادی بودند که از بین آن ها با در نظر گرفتن همتاسازی از نظر سن، جنسیت، تحصیلات و تاهل، تعداد ۲۷۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب و در بین سه گروه ۹۰ توزیع گردید. در این پژوهش از پرسشنامه های باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان، آزمون وسواس اجباری و اضطراب فراگیر استفاده شد. داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد تفاوت میانگین نمرات همه ابعاد باورهای فراشناختی شامل باورهای مثبت در مورد نگرانی، باورهای منفی، اعتماد شناختی، باورها در مورد نیاز به کنترل و خودآگاهی شناختی در سه گروه افراد عادی، مبتلایا ن به اختلال اضطراب فراگیر و اختلال وسواسی_ اجباری معنی دا ر به دست آمد (P< ۰/۰۰۱). همچنین میانگین نمرات همه ابعاد تنظیم شناختی هیجان شامل سرزنش خود، پذیرش، نشخوار فکری، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد، کم اهمیت شماری، فاجعه پنداری و سرزنش دیگران در سه گروه افراد عادی، مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلال وسواسی_ اجباری معنی دار به دست آمد (P< ۰/۰۰۱). نتیجه گیری: بنابراین بین باورهای فراشناختی و تنظیم شناختی هیجان در در سه گروه افراد عادی، مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلال وسواسی_ اجباری تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی- اجباری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.