ارزش گذاری رسانه ای در پوشش اخبار سلامت: مورد مطالعه پاندمی کووید- ۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 12، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_HMSR-12-41_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا جعفری

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اکبر نصراللهی کاسمانی

استادیار، گروه دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه، واحد مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی اکبر فرهنگی

استاد گروه دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی دلاور

استاد گروه سنجش و اندازه گیری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

< p> این مقاله با توجه به کارکرد اخبار در انعکاس سیاست ها و عملکردهای موثر در بهبود سلامت عمومی، با هدف بررسی چگونگی پوشش محتوای اخبار سلامت به مقایسه ارزش گذاری های رسانه ای شبکه های تلویزیونی ایران و آلمان در اخبار کرونا می پردازد. روش پژوهش: نوع پژوهش توصیفی با روش تحلیل محتواست. نمونه آماری شامل ۶۲ بخش اخبار شبانگاهی می باشد که به صورت غیرتصادفی و هدفمند از دو شبکه تلویزیونی ایران (یک، دو) و دو شبکه آلمان (ZDF ARD,) انتخاب شده اند. با انتخاب ابعاد و موضوعات پوشش خبرهای سلامت، کدنامه خبری تنظیم و ۷۴۹ خبر از ۱۸ فوریه تا ۲۲ مارس ۲۰۲۰ با تاکید بر خبرهای مربوط به بیماری کرونا تمام شماری، کدگذاری، محاسبه (SPSS) و مقایسه گردید. یافته ها: حدود یک سوم از کل اخبار شبکه های ایران (۳۲/۹ % و ۲۸/۴ %)، با الگویی مشابه دارای ارزش گذاری هایی بدون مرز روشن با عینیت خبر بوده اند. دو شبکه آلمان به وضوح بر"اخبار سخت" تمرکز کرده و بر "جدایی تفیسیر و خبر" تاکید دااشته اند. در اخبار ظرفیت ها و تنگناهای انسانی و مادی حوزه سلامت، میزان ارزش گذاری مثبت در شبکه های ایران ، بیشتر از کل اخبار در این شبکه ها بوده است (یک ۱۳/۳ % در مقابل ۱۰/۷ % و دو ۲۲/۸ % در برابر ۱۱/۵ %). ویژگی اصلی اخبار سیاسی مرتبط با سلامت، سهم بالای ارزش گذاری های منفی در شبکه های ایران و ZDF است. نتیجه گیری: به نظر می رسد ارزش گذاری با رعایت جدایی بین خبر و تفسیر می تواند راهکاری مناسب برای افزایش اعتبار خبری باشد.< /p>

کلیدواژه ها

اخبار سلامت، ارزش گذاری رسانه ای، ایران، آلمان، کووید-۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.