پدیدارشناسی خودسانسوری در روابط عمومی های سازمان های دولتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_IPOM-10-37_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید دشتی زاد

دانشجوی دکتری، گروه جامعه شناسی (جامعه شناسی اقتصادی و توسعه)، دانشگاه یزد، یزد، ایران.

مهناز فرهمند

دانشیار، گروه جامعه شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

حسین افراسیابی

دانشیار، گروه جامعه شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران.

سید علیرضا افشانی

استاد، گروه تعاون و رفاه اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ایران.

چکیده

انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات سازمان های دولتی توام با مواظبت دائم و رفع موانع از مسیر آن ها، ضامن سلامت جامعه و سازمان است. ازاین رو، پدیده خودسانسوری در روابط عمومی های سازمان های دولتی را باید یکی از موانع عمده در این مسیر قلمداد کرد که شناخت و واکاوی عوامل و زمینه های بروز این پدیده می تواند گامی ضروری و مهم در رفع این موانع محسوب شود. این پژوهش با هدف مطالعه عمیق تجارب مدیران روابط عمومی های سازمان های دولتی شهر یزد، به دنبال کشف و شناسایی عوامل و انگیزه های آنان در مبادرت به خودسانسوری است. این پژوهش در چارچوب مطالعات کیفی به روش پدیدارشناختی انجام گرفته و اعتمادپذیری داده های پژوهش نیز با استفاده از معیارهای چهارگانه اعتبارپذیری؛ انتقال پذیری؛ تاییدپذیری؛ و اطمینان پذیری تایید شده است. یافته های پژوهش در ۱۵ مقوله فرعی و ۴ مقوله اصلی نمایانگر تاثیر عوامل چهارگانه ناامنی و نیازمندی،  دستورمحوری، تبعیت از گفتمان حاکم و مصلحت اندیشی در سطوح فردی، سازمانی، فراسازمانی است. با توجه به سایه سنگین عوامل یاد شده بر دیدگاه های مدیران روابط عمومی های سازمان های دولتی در مبادرت به خودسانسوری، می توان نتیجه گرفت که تسهیل جریان اطلاعات به عنوان یکی از ضرورت های توسعه جوامع، نیازمند توجه جدی مسئولان و سیاست گذاران کشور به جایگاه و نقش روابط عمومی ها در این زمینه است.

کلیدواژه ها

خودسانسوری, روابط عمومی, سازمان های دولتی, جریان آزاد اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.