روش جدید برآورد فرکانس طبیعی ساختمان های بلند هرمی برای سیستم لوله در لوله و لوله با دیوار برشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-8-45_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب محمدی

عضو هئیت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

محمد بابایی

دانشجوی دکتری

امین قنادی اصل

استادیار گروه مهندسی عمران - دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

نیاز انسان به فضاهای مناسب و کافی برای زندگی و کار از یک سو و تراکم جمعیت و افزایش قیمت زمین و استفاده هر چه بیشتر از ساختمان هایی با ارتفاع بالا نیاز به تحقیقات در خصوص این سازه ها نیز افزایش می یابد. سیستم لوله ای هرمی نیز یکی سیستم های سازه ای مناسب برای ساختمان هایی با ارتفاع بالاست. هدف از این تحقیق بدست آوردن یکی از ویژگی های مهم دینامیکی یعنی فرکانس طبیعی (ω) برای تعدادی از ساختمان های بلند با سیستم لوله ای، لوله ای هرمی است و یک روش تقریبی نیز برای تجزیه، تحلیل و محاسبه فرکانس طبیعی با سیستم لوله ای هرمی ترکیبی با دیوار برشی، لوله در لوله هرمی ارائه می شود. اندازه زاویه هرم قاب لوله ای نسبت به امتداد قائم (طول ارتفاع) سازه متغیر می باشد روش پیشنهادی در اینجا ما را قادر می سازد تا با کمک برنامه نویسی رایانه ای، فرکانس طبیعی ساختمان های بلند لوله ای عمودی و هرمی شکل را محاسبه کنیم و مدل ها به دو صورت المان محدود و روش تحلیلی ریاضی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که روش مورد بررسی فرکانس طبیعی را به درستی محاسبه می کند و انطباق خوبی با نتایج المان محدود دارد و سازگاری بهتری با سازه های بدون زاویه هرمی و با ارتفاع بیشتر دارد و مقدار خطای محاسباتی حاصله بسیار کم می -باشد. نتایج مدل پیشنهادی ریاضی که روشی آسان برای استفاده و روش قابل فهم از ویژگی های دینامیکی سازه و اثر تغییرات زاویه برفرکانس می پردازد. همچنین این روش تحلیلی کمترین خطا را برای سیستم های لوله در لوله و بیشترین خطا را برای سیستم لوله ای ترکیبی با دیوار برشی هرمی و قائم دارند.

کلیدواژه ها

سیستم لولهای هرمی , فرکانس طبیعی , سختی خمشی , ساختمان بلند , لوله درلوله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.