بررسی تجربی و بهینه سازی آماری پارامترهای ساخت موثر بر استحکام خمشی پانل های مشبک کامپوزیتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 8، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-8-11_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فرهادی

کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

علی داور

استادیار، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

محسن حیدری بنی

دانشجوی دکتری، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

جعفر اسکندری جم

استاد، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی اثر پارامترهای ساخت بر استحکام خمشی پانل های مشبک کامپوزیتی به روش تجربی- آماری می باشد. برای نیل به این هدف پس از مطالعه روش های ساخت پانل های مشبک کامپوزیتی و شناخت پارامترهایی که در ساخت این پانل ها موثر هستند و با در نظر گرفتن امکانات موجود، چهار پارامتر سیکل پخت، فشار حین پخت، دمای رزین و کشش الیاف، به عنوان مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار در ساخت این پانل ها انتخاب شدند. در مرحله بعد با انتخاب سه سطح برای هر پارامتر با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی از بین ۸۱ حالت ممکن ساخت، ۹ حالت پیشنهادی تاگوچی برای ساخت ۹ پانل، در نظر گرفته شد. پس از ساخت این نمونه ها، با استفاده از روش های تجزیه وتحلیل مقدماتی و آنالیز واریانس، شرایط بهینه ساخت و میزان تاثیر هر پارامتر بر استحکام مشخص شد و نتایج، با خروجی نرم افزار طراحی آزمایش کوالیتک مقایسه شد. شرایط بهینه ساخت عبارت است از سیکل پخت به صورت ۴ ساعت پخت در ۸۰ درجه و ۲ ساعت در ۱۶۰ درجه، فشار ۳ بار، دمای آغشته سازی رزین ۶۰ درجه و کشش الیاف ۷۰ نیوتن متر. همچنین کشش الیاف با %۷۲/۵۳ بیشترین و پارامتر فشار با %۹۹/ کمترین تاثیر را بر پاسخ داشتند و تاثیر دمای رزین و سیکل پخت بر پاسخ به ترتیب، %۱۱/۹۹ و %۱۱/۶۷ می باشند.

کلیدواژه ها

تحلیل آماری- تجربی, پانل های مشبک کامپوزیتی, استحکام خمشی, پارامترهای ساخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.