احساس تنهایی دانشجویان با توجه به وضعیت پاندمی کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIPSA08_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمین دخت کلنی

گروه روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مهدی نصیرنژاد ملک شا

دانشجوی کارشناسی روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

دانیال جزونی

دانشجوی کارشناسی جامعه شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

تنهایی به عنوان یکی از نگرانی های عمده بهداشت عمومی شناخته شده که مرتبط با افزایش خطر بیماری های روحی و جسمی و رفتار خودکشی است. توصیه های مبنی بر ماندن در خانه و افزایش فاصله گذاریهای اجتماعی و فیزیکی در طی همه گیری کووید ۱۹موجب افزایش انزوای اجتماعی مردم شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان احساس تنهایی دانشجویان با توجه به وضعیت پاندمی کرونا بود. جامعه پژوهش دانشجویان دانشگاه اصفهان بودند. تعداد ۱۸۸ نفر به صورت اینترنتی به شیوه گلوله برفی از طریق ایمیل و ارسال لینک در شبکه های اجتماعی مختلف به تکمیل پرسشنامه استاندارد احساس تنهایی دهشیری و همکاران و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی پرداختند. از دانشجویان خواسته شد با توجه به پاندمی کرونا به سوالات پرسشنامه تنهایی پاسخ دهند. نتایج نشان داد بیش از نیمی از دانشجویان اعلام کرده اند در دوران همه گیری کرونا بیش از دوران قبل از همه گیری کرونا احساس تنهایی می کنند. میانگین احساس تنهایی و دو خرده مقیاس تنهایی ناشی از ارتباط با خانواده و تنهایی ناشی از ارتباط با دوستان، به طور معناداری در مردان بیش از زنان بود. همچنین میزان احساس تنهایی و خرده مقیاس تنهایی عاطفی تنهایی به طور معناداری با افزایش سن کاهش می یابد. همچنین میانگین خرده مقیاس تنهایی عاطفی در کسانی که تعداد خواهر و برادرشان دو و کمتر از دو است به طور معناداری از کسانی که بیش از دو خواهر و برادر دارند بالاتر بود. با توجه به اثرات سوء احساس تنهایی، اتخاذ اقدامات موثر به منظور کاهش احساس تنهایی دانشجویان به ویژه در بحران پاندمی کرونا ضروری است.

کلیدواژه ها

احساس تنهایی، پاندمی کرونا، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.