تاثیر استفاده از کشت های زنده باکتریایی بر قابلیت هضم و پارامترهای تخمیری شکمبه ای در شرایط آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای علوم دامی ایران، دوره: 10، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JASR-10-3_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 325
نویسندگان
گنبد کاووس
دانشگاه فردوسی
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه تبریز
چکیده
به منظور بررسی اثر کشت های زنده باکتریایی بر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه ای و غلظت اسیدهای چرب فرار سه سری آزمایش در شرایط آزمایشگاهی طراحی شد. سویه های خالص باکتریایی شامل پروپیونی باکتریوم فریدرینریچی و انتروکوکوس فیسیوم از مرکز پژوهش های علمی صنعتی ایران خریداری شد. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱) تیمار شاهد، ۲) تیمار مکمل شده با پروپیونی باکتریوم فریدرینریچی، ۳) تیمار مکمل شده با انتروکوکوس فیسیوم و ۴) تیمار مکمل شده با مخلوط پروپیونی باکتریوم فریدرینریچی و انتروکوکوس فیسیوم بودند. مایع شکمبه از سه گوسفند دارای فیستوله شکمبه ای به دست آمد. در همه آزمایش ها از یک جیره پایه با نسبت کنسانتره به علوفه ۹۰:۱۰ استفاده شد. در آزمایش دوم مقدار یک میلی لیتر ساکارز ۱۰ درصد به محیط کشت تزریق و در آزمایش سوم pH محیط کشت در نقطه ۵/۵ تعدیل شد. نتایج نشان داد که تیمار شاهد در پایان مدت انکوباسیون پایین ترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی را داشت (۰۵/۰> P ). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تمامی تیمارها در ساعت ۲ انکوباسیون پایین ترین مقدار بود و با پیشرفت زمان انکوباسیون افزایش یافت. بین تیمارها از نظر نسبت استات به پروپیونات اختلاف معنی داری وجود داشت و تیمارهای مکمل شده با پروپیونی باکتریوم و مخلوط پروپیونی باکتریوم و انتروکوکوس پایین ترین نسبت را داشتند (۰۵/۰> P ). به طور کلی، افزودن کشت های زنده باکتریایی در جیره های غذایی می تواند تاثیر مثبت و معنی داری بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و غلظت اسیدهای چرب فرار داشته باشد که این تغییرات با تثبیت pH شکمبه ای همراه بود که شرایط را برای فعالیت میکروارگانیسم های شکمبه مساعدتر می کند.کلیدواژه ها
کشت های زنده باکتریایی, قابلیت هضم شکمبه ای, اسید چرب فراراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.