اثر سن از شیرگیری بره بر عملکرد تولیدی و اقتصادی میش و بره بلوچی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای علوم دامی ایران، دوره: 10، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JASR-10-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 255
نویسندگان
دانشگاه فردوسی مشهد
فردوسی مشهد
فردوسی مشهد
چکیده
این آزمایش به منظور تعیین بهترین سن از شیرگیری بره برای افزایش بازده تولیدی و اقتصادی می شها و بره های بلوچی انجام شد. تعداد ۳۰ راس۴۷ کیلوگرم و ۳۰ راس بره آنها ( ۱۵ راس نر و ۱۵ راس ماده ) با میانگین وزن ± ۰/ میش بلوچی تک قلوزا و شکم دوم زایش با میانگین وزن ۵۸ و ۱۲ هفتگی بعد ، ۴/۵ کیلوگرم به طور تصادفی به ۳ گروه ۱۰ راسی شامل ۵ راس بره نر و ۵ راس بره ماده تقسیم شدند. بره ها در سه سن ۴ ± ۰/۰۵از زایش به روش ناگهانی از شیر گرفته و می شها نیز خشک شدند. میزان افزایش وزن روزانه، وزن، ماده خشک مصرفی روزانه، فراسنجه های خونیبره ها در هفته دوازدهم بعد زایش، وزن و ماده خشک مصرفی روزانه میش ها در زمان از شیرگیری و نسبت اقتصاد ی سود به هزینه در هر تیمار بادر قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده، زود از شیرگیری بره ها در سن ۴ هفتگی SAS نرم افزار GLM استفاده از رویهموجب بهبود معن یدار در افزایش وزن روزانه، وزن، مقدار ماده خشک مصرفی روزانه در می شها و بره ها و کاهش مصرف شیر توسط بر ه ها شد . سطحسرم خون بره های از شیرگرفته شده در ۴ هفتگی در مقایسه با دو گروه دیگر بالاتر بود. نسبت اقتصادی سود به هزینه IGF- و هورمون ۱ ALP آنزیمنیز نشان داد از شیرگیری در ۴ هفتگی می تواند موجب افزایش معنی دار سود دامدار در مقایسه با دو روش دیگر شود.کلیدواژه ها
افزایش وزن روزانه, زمان از شیرگیری, فراسنجه های خونی, نسبت منفعت به هزینهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.