بررسی عددی و آزمایشگاهی فرایند سختکاری انفجاری روی سوزن های ریل راه آهن
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 8، شماره: 9
- کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-8-9_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 623
نویسندگان
گروه طراحی کاربردی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربییت مدرس، تهران، ایران
استاد دانشکده مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران ایران
دانشکده شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، تهران، ایران
پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، تهران، ایران
جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران، تهران، ایران
جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده
سوزن های ریل راه آهن یکی از مهم ترین بخش های سیستم حمل و نقل ریلی است. چراکه آنها اجازه اتصال دو مسیر مختلف از مسیر را می دهند و همین امر باعث انعطاف پذیری و آسانی کار می شود. اما بدلیل نیروی های تماسی و ضربه ای به هنگام تعویض مسیر توسط سوزن ها، فرسایش و خوردگی فراوانی در آنها بوجود می آید که علاوه بر تحمیل هزینه های تعویض، به قسمت های دیگر واگن ها نیز آسیب وارد کرده و خسارات را دوچندان می کند. پس برای جلوگیری از تغییرشکل های پلاستیک و خوردگی تحت بار های ضربه ای و سیکلی، باید مقاومت سطح سوزن افزایش پیدا کند. طبق استاندارد های موجود، سختی سطح ریل راه آهن بویژه در محل سوزن های مربوطه باید به طور متوسط بین HB ۳۲۰-۳۹۰ باشد. در پژوهش حاضر، پس از محاسبه مقدار انرژی لازم جهت سختکاری انفجاری از طریق تحلیل عددی و صحت سنجی نتایج در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی، بررسی پارامتریک صورت گرفته است. نتایج تحلیل عددی نشان داده است که ضخامت ۴ میلیمتر، ضخامت بحرانی برای سختکاری است. چرا که ضخامت صفحه منفجره بالاتر از ۴ میلیمتر سختی را به شدت افزایش می دهد. همچنین مدل عددی نشان داد که ضخامت های ۵ و ۷ میلیمتر برای قطعه راه آهن یکپارچه، مناسبترین و به صرفه ترین ضخامت است. نتیجه آزمایش انفجار روی قطعه سوزن نشان داد با انفجار صفحه هگزوشیت با ضخامت ۷ میلیمتر روی آن مقدار سختی از HB۱۶۱ قبل از انفجار به HB۳۳۳در قسمت میانی سوزن و HB۳۶۸در قسمت دماغه که تحت بار ضربه ای بیشتری است، افزایش می یابد.کلیدواژه ها
انفجاری, آباکوس, سختکاری, سوزن ریل راه آهناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.