نظریه نوآوی چابک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی، دوره: 11، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSN-11-44_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین پاشایی هولاسو

دانشجوی دکتری رشته مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

ناصر پورصادق

دانشیار دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

چکیده

نظریه سازی و واکاوی فرآیند آن، از مسائل حوزه علم شناسی است. در پژوهش حاضر سعی شده است تا نوآوری چابک به عنوان یک نظریه میان رشته ای بحث و بررسی شود. در ارائه نظریه نوآوری چابک می توان آن را مجموعه ای از فرآیندها، ابزارها و روش ها در جهت بهبود توانایی واکنش سریع به نیازهای متغیر بازار و مشتریان، توام با کنترل هزینه ها و بهبود سطح کیفیت محصولات و خدمات است و اساس سازمان نوآور چابک را نیز می توان فرآیند هم سو کردن کارکنان و فرآیندهای کاری در یک نظام همگن، تعاملی و انعطاف پذیر به منظور هوشمندسازی و دستیابی به مزیت برتری دانست. هدف پژوهش حاضر «ارائه نظریه نوآوری چابک» می باشد که پژوهشی کابردی است. در مرحله اول با بررسی کتابخانه ای و مصاحبه با افراد صاحب نظر و استفاده از نظرات خبرگان، با بهره گیری از روش تحلیل مضمون، الگوی نوآوری چابک در ۲۲۰ مضمون پایه، ۳۶ مضمون سازمان دهنده و ۶ مضمون فراگیر احصاء گردید. در مرحله دوم مدل ارائه شده در قالب یک پرسشنامه محقق ساخته در اختیار ۲۰ تن از خبرگان موضوع مدیریت صنعتی قرار گرفت و پایایی آن بر ۹۹۱/۰ محاسبه و بر اساس آزمون تی تک نمونه ای مضامین تائید شدند. بر اساس مدل ارائه شده، نظریه نوآوری چابک شامل شایستگی بعد رویکرد (۹ عامل)، بعد شایستگی (۸ عامل)، بعد یکپارچگی (۵ عامل)، بعد پاسخ گویی (۵ عامل)، بعد همکاری (۶ عامل) و بعد پیامدی (۳ عامل) است.

کلیدواژه ها

نظریه, نوآوری, چابکی, نوآوری چابک, تحلیل مضمون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.