بررسی تاثیر برخی از اصول حاکمیت شرکتی بر ریسک اعتباری در بانک های منتخب خصوصی و دولتی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد پولی ، مالی، دوره: 28، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_DANESH-28-21_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره درافشانیان

دانشگاه فردوسی مشهد

مصطفی سلیمی فر

دانشگاه فردوسی مشهد

علی حسین صمدی

دانشگاه شیراز

چکیده

ثبات نظام بانکی در گرو عملکرد بهینه و کاهش ریسک بانک ها است . هدف مقاله حاضر بررسی و مقایسه تاثیر به کارگیری برخی از اصول حاکمیت شرکتی بر ریسک اعتباری بانک های خصوصی و دولتی منتخب طی سال های ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۶ در ایران است . در مطالعه حاضر پس از محاسبه ریسک اعتباری با استفاده از الگوی پیشنهادی کمیته بازل  برای هر یک از بانک ها، ارتباط میان حقوق سهامداران و اندازه هیئت مدیره به عنوان دو متغیر نماینده اصول حاکمیت شرکتی و نیز اندازه بانک و بازدهی دارایی ها به عنوان متغیر کنترل بر  ریسک اعتباری مورد بررسی قرار گرفته است .نتایج  تحقیق حاکی از آن است  که در هر دو گروه بانک های دولتی و خصوصی حقوق سهامداران بر روی ریسک اعتباری اثر معنی داری ندارد.  افزایش اندازه هیئت مدیره در بانک های دولتی ریسک اعتباری را بیش از بانک های خصوصی کاهش می دهد. افزایش اندازه بانک ها ریسک اعتباری را در هر دو گروه از بانک ها ی دولتی و خصوصی افزایش می دهد . در بانک های خصوصی افزایش در بازده دارایی ها باعث کاهش ریسک اعتباری شده  در حالی که در بانک های دولتی بازده دارایی ها اثر معنی داری بر ریسک اعتباری ندارد .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.