تاثیر مدت زمان و شرایط انبارداری بر بنیه بذر پیاز
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT17_345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
محقق موسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال کرج
محقق موسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال کرج
استادیار دانشگاه پیام نور قم
چکیده
بذر پیاز به عنوان بذری با طول عمرکوتاه دربین سبزیجات شناخته شده است و بعد ازبرداشت سریع بنیه خود را ازدست می-دهد، لذا جهت حفظ بنیه بذر، باید بذرها درانبار با شرایط مناسب نگهداری گردند. درهمین راستا آزمایشی به صورتفاکتوریل دو عاملی برپایه طرح کاملا تصادفی با تیمارهای رقم (Boran, Valenciana de oro) و شرایط انبارداری بذر نگهداری بذردردمای ۱±۴ درجه سانتی نگهداری بذر دردمای ۲۰ درجه سانتیگراد، گراد، نگهداری گل آذین رسیده حاوی بذردردمای ۲۰ درجه سانتیگراد) در چهار تکرار انجام شد. بعداز ۱۲ ماه انبارداری بذرها، بیشترین درصد جوانه زنیکل و درصدگیاهچه عادی به ترتیب با میانگین ۹۷ درصد و ۹۵ درصد در بذرهای نگهداری شده درشرایط سرما مشاهده گردید. بعلاوهحداقل درصد جوانه زنی کل و درصد گیاهچه عادی نیز به ترتیب با میانگین ۹۰ درصد و ۸۶ درصد متعلق به بذرهاینگهداری شده در محیط (دمای ۲۰ċ) بود. نگهداری بذرها درشرایط انبارسرد با دمای (c˚۴±۱) مناسب تر از دمای ۲۰ درجهسانتیگراد می باشد. همچنین گل آذین حاوی بذر دردمای ۲۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۲ ماه در مقایسه با بذرهای جدا شده ازگل، بنیه خود را بیشترحفظ نمودند. لذا برای نگهداری بذرها دردمای ۲۰ درجه سانتی گراد توصیه می گردد که بذرها همراه باگل آذین نگهداری شوند، چرا که بذرهای جدا شده از گل سریعتر بنیه خود را ازدست می دهند. برای بذرهای پیاز جدا شده ازگل آذین، شرایط انبار سرد با دمای ċ۴±۱ توصیه می گردد.کلیدواژه ها
پیاز، شرایط انبار، جوانه زنی بذرمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.