CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

منطقه گرایی پارادیپلماتیک با تاکید بر ایران فرهنگی

عنوان مقاله: منطقه گرایی پارادیپلماتیک با تاکید بر ایران فرهنگی
شناسه ملی مقاله: JR_PRIW-10-4_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم خالقی نژاد - PhD Student in Political Science, Faculty of Law, Theology and Political Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
احمد ساعی - Visiting Associate Professor, Department of Political Science, Faculty of Law, Theology and Political Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran, (Corresponding Author)
علی اشرف نظری - Associate Professor, Department of Political Science, Faculty of Law and Political Science, University of Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
با توجه به فراهم شدن زمینه­ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی­های مختلف در عرصه روابط بین­الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم، مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارائه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی، سپس منطقه­گرایی نوین، مدل منطقه­گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی­های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه­های شکل­گیری منطقه­گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می­تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه­گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت­های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می­تواند به ارائه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه­گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.با توجه به فراهم شدن زمینه­ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی­های مختلف در عرصه روابط بین­الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم، مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارائه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی، سپس منطقه ­گرایی نوین، مدل منطقه­گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی­های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه­های شکل­گیری منطقه­گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می­تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه­گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت­های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می­تواند به ارائه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه­گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.با توجه به فراهم شدن زمینه­ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی­های مختلف در عرصه روابط بین­الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم،یک؛ مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارائه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی،دوم؛ منطقه­گرایی نوین، مدل منطقه­گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی­های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه­های شکل­گیری منطقه­گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می­تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه­گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت­های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می­تواند به ارائه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه­گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.

کلمات کلیدی:
transbordery paradiplomacy, culture, modern regionalism, Iranian cultural discourse., پارادیپلماسی فرامرزی, فرهنگ, منطقه گرایی نوین, گفتمان ایران فرهنگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1417843/