منطقه گرایی پارادیپلماتیک با تاکید بر ایران فرهنگی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PRIW-10-4_003

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1400

چکیده مقاله:

با توجه به فراهم شدن زمینه­ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی­های مختلف در عرصه روابط بین­الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم، مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارائه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی، سپس منطقه­گرایی نوین، مدل منطقه­گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی­های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه­های شکل­گیری منطقه­گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می­تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه­گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت­های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می­تواند به ارائه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه­گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.با توجه به فراهم شدن زمینه­ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی­های مختلف در عرصه روابط بین­الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم، مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارائه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی، سپس منطقه ­گرایی نوین، مدل منطقه­گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی­های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه­های شکل­گیری منطقه­گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می­تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه­گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت­های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می­تواند به ارائه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه­گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.با توجه به فراهم شدن زمینه­ی تغییر و تحولات و نظریه پردازی­های مختلف در عرصه روابط بین­الملل در این مقاله تلاش شده است تا با عطف به دو نکته مهم،یک؛ مطرح شدن پارادیپلماسی در عرصه سیاست خارجی و ارائه نظریه پارادیپلماسی فرامرزی،دوم؛ منطقه­گرایی نوین، مدل منطقه­گرایی پارادیپلماتیک را با بررسی کشورهای حوزه ایران فرهنگی ترسیم کنیم. در بررسی­های صورت گرفته با عطف به وجود اشتراکات فرهنگی و هویتی موجود تایید شد که زمینه­های شکل­گیری منطقه­گرایی پارادیپلماتیک در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. بنابراین سوال اصلی مقاله این است که چگونه پارادیپلماسی فرامرزی می­تواند به منطقه گرایی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی کمک کند؟ در مقابل فرضیه مقاله این است که پارادیپلماسی فرامرزی با استفاده از فرامرزی شدن حوزه کنشگران فروملی و با عطف به نظریه جدید منطقه­گرایی از یکسو و از سوی دیگر وجود ظرفیت­های مختلف فرهنگی و اقتصادی در بین کشورهای حوزه ایران فرهنگی، می­تواند به ارائه مدلی جدید از روابط خارجی تحت عنوان منطقه­گرایی پارادیپلماتیک منجر شود.

نویسندگان

مریم خالقی نژاد

PhD Student in Political Science, Faculty of Law, Theology and Political Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

احمد ساعی

Visiting Associate Professor, Department of Political Science, Faculty of Law, Theology and Political Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran, (Corresponding Author)

علی اشرف نظری

Associate Professor, Department of Political Science, Faculty of Law and Political Science, University of Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abraham's son, Hans and Nilsson, Anders (۱۹۹۶). The Washington consensus ...
  • Hocking, B., ۱۹۹۳. Localizing Foreign Policy. Non-Central Governments and Multilayered ...
  • Martinez, Roberto Zepeda (۲۰۱۷). Paradiplomacy in North America: Canadian provinces, ...
  • Undp (۲۰۰۴) (United Nations for Development Programme) Decentralized Governance for ...
  • اخوان کاظمی، مسعود و عزیزی، پروانه(۱۳۸۹). ژئوکالچر ایرانی در شبه ...
  • حقیقت(رفیع)، عبدالرفیع(۱۳۸۹). تاریخ فرهنگ و تمدن ایران از کهن ترین ...
  • جوادی، سارا(۱۳۸۴). سوداهای امریکا در طرح خاورمیانه بزرگ، فصلنامه راهبرد، ...
  • ستوده، محمد(۱۳۸۷). جهانی شدن و همگرایی کشورهای اسلامی، فصلنامه علوم ...
  • شریعتی نیا، محسن و توحیدی، زهرا(۱۳۹۳). همگرایی آسیایی فرصت ها ...
  • شکوهی، سعید و صفوی، عسگر(۱۳۹۸). پارادیپلماسی ابزار نوین تعامل دولت ...
  • قدیانی، عباس(۱۳۸۱). کتاب تاثیر فرهنگ و تمدن ایران در جهان ...
  • هتنه، بیوردن و آندراش، اینوتای و اوزوالدو، سونکل(۱۳۹۲). ترجمه علیرضا ...
  • نمایش کامل مراجع