بررسی بیان microRNA های خانوادهlet-۷ در سلول های CD+۴ T تحت القاء آنتی بادی های CD۲,CD۳,CD۲۸ و اینترلوکین ۲ و تعیین اهداف احتمالی آن ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 3، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-3-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه رنجی

Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University,Tehran, Iran

مجید صادقی زاده

Department of Genetics, School of Biological sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

مرتضی کریمی پور

Molecular Medicine Group, Biotechnology research Centre, Pasteur Institute of Iran, Tehran, Iran,

محمد علی شکرگزار

۱۳۱۶۴National Cell Bank of Iran, Pasteur Institute of Iran, Pasteur st., ۱۲th Farvardin st.,Tehran

چکیده

 سابقه و هدف: در این تحقیق بیان microRNA های خانواده let-۷ در سلول های CD۴+T فعال شده با آنتی- CD۲,CD۳,CD۲۸ تحت تیمار با اینترلوکین ۲ و یا بدون تیمار با آن مورد بررسی قرار گرفت. خانواده let-۷ دارای دو خاصیت انکوژنی و مهارکنندگی تومور در سلول های مختلف است.  مواد و روش ها: به این منظور سلول های CD۴+T بکر با ریز دانه های حاوی آنتی- CD۲,CD۳,CD۲۸ تیمار شدند و تحت القاء اینترلوکین ۲ خارجی (۷۵/۰ نانوگرم بر میلی لیتر) به مدت ۷۲ ساعت قرار گرفتند. از سلول های فعال شده و سلول های تحت تیمار با اینترلوکین ۲، RNA تام استخراج گردید. بعد از سنتز cDNA ، بیان microRNA ها به روش Q-RT-PCR array با استفاده از کیت (miRCURY LNATM universal RT miRNA PCR kit) .صورت گرفت. آنالیز داده ها به کمک نرم افزار GeneX و روش ∆∆ Ct انجام شد.   یافته ها: در سلول های CD۴+T فعال شده با آنتی- CD۲,CD۳,CD۲۸ در مقایسه با سلول های تحت تیمار اینترلوکین ۲ افزایش بیان ۵ عضو خانواده let-۷ مشاهده گردید. از جمله اهداف پیش بینی شده آن ها به کمک miRDB و miRanda می توان به فسفاتازهای DUSP ، PTPN و خانواده SOCS اشاره نمود که دو خانواده اولی در مهار مسیر پیام رسانی TCR و آخری در مهار مسیر JAK/STAT در سلول های فعال شده نقش دارد.   نتیجه گیری: به نظر می رسد miRNA های مختلف از جمله خانواده let-۷ با مهار بیان ژنهای خاص در سطح پس از رونویسی در کنترل مسیرهای موثر در گسترش کلونی جهت ایجاد پاسخ مناسب ایمنی در سلول های CD۴+T فعال شده نقش مهمی ایفا کنند.

کلیدواژه ها

microRNA , Interleukin-۲, anti-CD۲,CD۳,CD۲۸, let-۷ family, clonal expansion, microRNA ، اینترلوکین ۲، آنتی بادی های CD۲ / CD۳ / CD۲۸ ، خانواده let-۷ ، گسترش کلونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.