تاثیر جایگزینی کنجاله سویا با مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی و جمعیت میکروبی روده کور در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-13-3_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق ابراهیم زاده بالف

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محسن دانشیار

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

پرویز فرهومند

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده ترکیبی از موادی با پروتئین بالا است که امروزه برای جایگزینی با کنجاله سویا در صنعت خوراک طیور به ­کار گرفته می شوند. در این تحقیق اثر سطوح متفاوت مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی و جمعیت میکروبی روده کور در جوجه های گوشتی بررسی شد. تحقیق اخیر با استفاده از ۳۷۵ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ۳۰۸ در قالب ۵ تیمار آزمایشی برای بررسی سطوح جایگزینی صفر، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد کنجاله سویا با مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده انجام گرفت. در کل دوره، سطح جایگزینی ۱۰۰ درصد کنجاله سویا با مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده باعث کاهش مصرف خوراک و افزایش ضریب تبدیل خوراک شد. همه سطوح جایگزینی کنجاله سویا با مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده موجب کاهش افزایش وزن شدند و پایین ترین افزایش وزن متعلق به پرندگان تغذیه شده با بالاترین سطح مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده بود. پرندگان تحت تیمار ۱۰۰ درصد جایگزینی مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده، وزن کبد بالاتری در مقایسه با سایر پرندگان داشتند. همه سطوح جایگزینی مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده موجب کاهش کلسترول خون شد. مصرف سطوح ۷۵ و ۱۰۰ درصد مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده وزن لاشه را کاهش داد. به ­طورکلی، جایگزینی ۷۵ و ۱۰۰درصد کنجاله سویا با مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده موجب کاهش عملکرد و وزن لاشه جوجه های گوشتی می گردد.

کلیدواژه ها

کنجاله سویا, مخلوط کنجاله های پروتئینی فرآوری شده, عملکرد, جمعیت میکروبی روده, جوجه گوشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.