بررسی باروری جنسی و تنوع ژنتیکی Magnaporthe salvinii عامل پوسیدگی ساقه برنج در شمال ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بیماریهای گیاهی، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPP-47-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه پورسعید

نویسنده

محمد جوان نیکخواه

مسئول مکاتبه

خلیل بردی فتوحی فر

نویسنده

وحید خسروی

نویسنده

چکیده

پنجاه و یک جدایه از  Nakataea sigmoidea فرم غیر جنسی Magnaporthe salvinii، عامل پوسیدگی ساقه برنج، جمع آوری شده از استان های گیلان و مازندران جهت تعیین تیپ آمیزشی (Mating type) روی محیط کشت Sach’s agar در شرایط آزمایشگاه تلاقی داده شدند. بعلاوه تنوع ژنتیکی ۲۰ جدایه با استفاده از دو آغازگر BOX و ERIC به روش rep-PCR تجزیه و تحلیل شد. در این بررسی تیپ آمیزشی ۳۷ جدایه (۵۵/۷۲ درصد) از نوع MATx۱ و ۱۴ جدایه (۴۵/۲۷ درصد) از نوع MATx۲ تشخیص داده شدند و بسیاری از جدایه ها در تلاقی ها از توان باروری بالایی برخوردار بودند. نتایج انگشت نگاریDNA  موید وجود پنج گروه انگشت نگاری با ۱۹ هاپلوتیپ بود که بیانگر تنوع ژنتیکی نسبتا زیاد در نمونه های مورد مطالعه است.

کلیدواژه ها

آلل های MAT, آنامورف, برنج, پریتسیوم, تلئومورف, Nakataea sigmoidea

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.