بررسی تجمع کادمیم در قسمت های مختلف گیاه سیر و واکنش گیاه به تنش اکسیداتیو کادمیم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاه پالایی
  • کد COI اختصاصی: PHYTEO01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد موسوی

. دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت،دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی وا

امین باقی زاده

استادیار مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرمان

فیاض آقایاری

.استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

داریوش افضلی گروه

.استادیار مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرمان

چکیده

آلودگی خاک خطرات روز افزونی برای سلامتی انسان ومحیط زیست دارد، فلزات سنگین از جمله مهم ترین آلاینده های محیط زیست به شمار می آیند که در دهه های اخیر به شدت مورد توجه تعداد زیادی از پژوهشگران قرار گرفته اند، گیاه پالایی یکی از روش های مقرون به صرفه ای است که می تواند به خروج این عناصر از خاک کمک کند، هدف از این کار، بررسی تجمع کادمیم در قسمت های مختلف گیاه سیر و عکس العمل گیاه سیر در برابر تنش اکسیداتیو بود. آزمایش در قالب 50 و 100 میلی گرم در کیلوگرم خاک) و چهار تکرار در ،25 ، طرح کاملا تصادفی با چهار سطح کلرید کادمیم (شامل 0 گلخانه تحقیقاتی مرکز بین المللی علوم وتکنولوژی پیشرفته کرمان انجام شد. نتایج نشان داد که سیر در مواجهه با غلظت های مختلف کادمیم قادر است بیشترین میزان کادمیم را در ریشه جای دهد.اندازه گیری سطوح آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز نشان داد که میزان آنزیم کاتالاز در غلظت های مختلف کادمیم دارای تفاوت معناداری است و این در حالی است که سطوح آنزیم پراکسیداز در تیمارهای مختلف کادمیم تفاوت معناداری نداشت.نتایج این بررسی نشان می دهد که سیر از طریق فرآیند تثبیت ریشه ای می تواند میزان بالایی از کادمیم را درریشه خود جای دهد.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی ،سیر، کادمیم، تنش اکسیداتیو، کاتالاز، پراکسیداز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.