بررسی ویژگی های کیفی میوه کیوی رقم هایوارد برداشت شده از مناطق مختلف استان گیلان در طی دو ماه نگهداری در سردخانه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-24-2_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی عشورنژاد

محمود قاسم نژاد

دانشگاه گیلان

سمیه گرایلو

سیدکامران میرحسینی

چکیده

چکیده عدم آگاهی صحیح از انتخاب مناسب ترین زمان برداشت کیوی در برخی از مناطق کشت وکار کیوی در استان گیلان، همچنین کوتاه بودن ماندگاری از مهمترین عوامل کاهش بازار پسندی و صادرات این میوه است. در این پژوهش، تاثیر کیفیت میوه در زمان برداشت بر عمر انبارمانی و ارزش غذایی میوه کیوی، رقم ’هایوارد‘، بررسی گردید. میوه های مورد استفاده بر اساس عرف توسط کشاورزان هر منطقه که برداشت می شدند، تهیه و بلافاصله پس انتخاب میوه های سالم و یکنواخت در دمای ۵/۰ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۹۰-۸۵ درصد به مدت دو ماه انبار گردیدند. نتایج نشان داد که میوه های برداشت شده در اکثر مناطق، از حداقل شاخص بلوغ برداشت برخوردار نبوده و خیلی زود برداشت شده اند. تنها میوه های مناطقی که با میزان مواد جامد محلول (TSS) بالاتر برداشت شده بودند، به حداقلTSS قابل قبولی ( بیش از ۵/۱۲ درصد) پس از انبارداری رسیدند، همچنین کاهش وزن کمتری (P

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.