بررسی اثر سطوح تراکم کاشت بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی رقم سلوا در سیستم کشت بدون خاک عمودی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-24-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم سیدی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

علی عبادی

تهران

مصباح بابالار

بهروز سعیدی

چکیده

چکیده در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف تراکم کاشت بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی رقم سلوا، تحقیقی در گلخانه و آزمایشگاه های گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران طی سال های ۱۳۸۴ -۱۳۸۳ اجرا گردید .در این آزمایش، نشاءهای توت فرنگی داخل حفره هایی که بر روی کیسه های پلاستیکی استوانه ای شکل (ستون) تعبیه شده بودند، به صورت فاکتوریل در قالب طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی کشت شدند. در هر ستون ۱۶ یا ۲۴ بوته کشت گردید و فاصله بین ستون ها ۱۰۰ و ۷۵ سانتی متر در نظر گرفته شد و آزمایش در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که تراکم بوته در هر ستون بر عملکرد تک بوته و فاصله بین ستون ها برعملکرد تک بوته و عملکرد هر ستون تاثیر معنی دار داشت. میزان عملکرد تک بوته در تراکم ۱۶ بوته روی ستون نسبت به تراکم ۲۴ بوته روی ستون بیشتر بود و در فاصله ۱۰۰ سانتی متر نسبت به فاصله ۷۵ سانتی متر بین ستونها، افزایش عملکرد در هر بوته و در هر ستون مشاهده گردید. در روی هر ستون، در گیاهان یک چهارم بالایی نسبت به گیاهان یک چهارم پایینی آن ستون، میزان عملکرد تک بوته حدود ۵۰ گرم و عملکرد کل بوته ها حدود ۳۰۰ گرم افزایش نشان داد .در مجموع، علیرغم عملکرد کمتر تک بوته ها در تراکم ۲۴ بوته در روی هر ستون و فاصله ۷۵ سانتی متر بین ستون ها ، عملکرد کل آن ها نسبت به تراکم ۱۶ بوته روی هر ستون و فاصله ۱۰۰ سانتی متر بین ستون ها افزایش نشان داد. تیمارهای مورد نظر بر بیشتر صفات کیفی اندازه گیری شده از جمله طول و قطر میوه، میزان ویتامین ث، pH ، مواد جامد محلول(TSS)، درجه اسیدیته(TA)، شاخص طعم میوه (TSS/TA) و ... تاثیر معنی داری نداشتند. با این حال کلیه موارد فوق در تیمار ۱۶ بوته و فاصله ۱۰۰ سانتی متر نسبت به تیمارهای دیگر برتری نشان داد. واژه های کلیدی: توت فرنگی،سلوا، تراکم کاشت، کشت عمودی، عملکرد، کیفیت

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.