بررسی و اولویت بندی عوامل تحول اداری در ایران: سازما ن های دولتی شهر تهران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 22، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-22-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله طاهرپور کلانتری

موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی

ملیحه میرعبدالعظیمی

دانشگاه پیام نور

چکیده

ضرورت تحول در نظام اداری کشور، امروزه ملموس و قطعی است. استقرار یک نظام اداری شایسته و کارآمد و شناسایی عوامل موثر بر آن در تحقق اهداف برنامه های توسعه حیاتی است. هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر تحول اداری در ایران است. با مطالعه ادبیات موضوع پرسشنامه ای با ۸۳ سوال طراحی شد. جامعه آماری این پژوهش را کارشناسان و مدیران بخش تحول اداری سازمان های دولتی و وزارتخانه ها تشکیل می دهند. با تجزیه­وتحلیل داده های به دست آمده در تحلیل عاملی به شناسایی عوامل موثر بر تحول اداری پرداخته شد. با توجه به تجزیه­وتحلیل داده ها شش عامل زیر با اولویت اول تا ششم به دست آمد. عامل یکم تحت عنوان برنامه ریزی جامع، عامل دوم با عنوان نظام ارزشیابی و توجه به مشارکت کارکنان، عامل سوم تحت عنوان توجه به پیگیری و شایسته سالاری، عامل چهارم تحت عنوان جلب حمایت سیاسی، مالی و اجتماعی، عامل پنجم با عنوان سازگاری با جهت گیری دولت و فناوری، و عامل ششم تحت عنوان رفع مقاومت کارکنان و اصلاح قوانین.

کلیدواژه ها

Administrative Transformation, Change, Administrative System, Comprehensive Planning., تحول اداری, تغییر, نظام اداری, برنامه ریزی جامع.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.