بررسی انگیزه تحصیلی و ارتباط آن با کیفیت آموزش بالینی، پیشرفت و فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد،۱۴۰۰-۱۳۹۹
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین همایش ملی ارتقاء سلامت فرد، خانواده و جامعه
- کد COI اختصاصی: CHRC02_124
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 275
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی
عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان؛
چکیده
زمینه و هدف:ارتقای کیفیت آموزش بالینی، مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود، شناسایی نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است. این مطالعه، با هدف بررسی ارتباط بین انگیزه تحصیلی با کیفیت آموزش بالینی، پیشرفت و فرسودگی تحصیلی و رضایتمندی از امکانات آموزشی رفاهی در دانشجویان پزشکی در مقطع بالینی انجام شد.مواد و روشها:در این مطالعه مقطعی، تمامی ۱۴۰ اینترن دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال ۱۳۹۹ با استفاده از روش اجماع وارد مطالعه شده اند. ابزار گردآوری داده ها، شامل پرسشنامه های انگیزه پیشرفت هرمنس، کیفیت عوامل آموزش بالینی، پیشرفت تحصیلی فام و تیلور، فرسودگی تحصیلی تعدیل شده مسلش و رضایتمندی از امکانات آموزشی رفاهی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نسخه نرم افزارSPSS نسخه ۲۲ و با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی، ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن و آزمونهای آماری من ویتنی و کروسکال والیس صورت گرفته است. کلیه آزمونها در سطح p≤۰.۰۵معنی دار محسوب گردید.یافته ها:میانگین و انحراف معیار متغیر سن ۰۳/۲±۶۸/۲۵ بود. ۸۶ نفر (۶۱.۴%) زن و ۸۷ نفر (۶۲.۱%) مجرد بودند. میانگین و انحراف معیار برای انگیزه تحصیلی و کیفیت آموزش بالینی به ترتیب ۷۳/۸ ± ۵۱/۸۱ و ۵۲/۱۱ ± ۹۹/۲۸ و برای پیشرفت و فرسودگی تحصیلی به ترتیب ۹۴/۱۴±۶۱/۱۴۷ و ۴۲/۱۰±۳۷/۴۲ بود.میانگین و انحراف معیار رضایتمندی از امکانات آموزشی رفاهی نیز ۴۰.۲۰± ۹.۹۸ بدست آمد و بیانگر سطوح متوسط متغیرهای مورد نظر در دانشجویان بالینی است. انگیزه تحصیلی با پیشرفت تحصیلی و رضایت از امکانات رفاهی رابطه معنادار و مثبت و با فرسودگی تحصیلی همبستگی منفی داشت. همچنین پیشرفت تحصیلی و فرسودگی تحصیلی همبستگی منفی داشتند، اما بین کیفیت آموزش بالینی و رضایت از امکانات رفاهی همبستگی مثبت مشاهده شد.نتیجه گیری:با توجه به نتایج، بهبود امکانات آموزشی رفاهی با استفاده از وسایل کمک آموزشی به روز، ارتقاء زیرساخت های آموزشی و بکارگیری نیروهای جوان در واحد آموزش و برای ارتقای کیفیت آموزش بالینی، روش های آموزشی مناسب، انجام ارزیابی های مستمر، استفاده از محیط های شبیه سازی شده و ارتقای انگیزه دانشجویان توصیه می شود.کلیدواژه ها
انگیزه تحصیلی، آموزش بالینی، موفقیت تحصیلی، رضایت از امکانات رفاهی، کارورزی، فرسودگی تحصیلیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.