رخساره های رسوبی و بایو استراتیگرافی بنگستان در میدان گچساران و کوه میش

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی انجمن رسوب شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSI06_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی احمدی نبی

دانشجوی دکتری گرایش رسوب و سنگ رسوب دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

داوود جهانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

بهمن سلیمانی

استاد گروه زمینش ناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

علی حسین جلیلیان

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اهواز

چکیده

در این پژوهش زیست چینه نگاری و محیط رسوبی سازندهای ایلام و سروک در ۲ حلقه چاه ۳۵۲ و ۳۳۵ درمیدان گچساران و برش تاقدیس میش (شمال گچساران) مورد بررسی قرار گرفته و با برش الگو نیز مقایسه گردیده است. بر اساس مطالعات انجام شده ۹ جنس و ۶ گونه از فرامینیفرهای پلانکتون و ۵ جنس و گونه از فرامینیفرهای بنتیک شناسائی شده است. براساس پخش و پراکندگی فرامینیفرها، ۶ بیوزون نیز به شرح زیر معرفی گردید:Favusella washitensis Zone, Nezzazata -Alveolonids Assemblage Zone, Rudist debris Zone, Oligostegina Assemblage Zone,Nezzazata –Dicyclina Assemblage Zone, Whiteinella archaeocretacea Zone, Helvetoglobotruncana Helvetica Zoneبر این اساس سن آلبین - تورونین برای سازند سروک و سانتونین- کامپانین برای ایلام در نظر گرفته شد. بر اساس مطالعات پتروگرافی و آنالیز رخساره ای، ۱۱ ریزرخساره شناسائی شد که می تواند در ۳ گروه دریای باز، سد و تالاب تقسیم شوند . محیط رسوبی سازندهای ایلام و سروک در برش های زیر سطحی و سطحی مورد مطالعه شلف کربناته است

کلیدواژه ها

زاگرس، سازند سروک، سازند ایلام، زیست چینه نگاری، شلف کربناته، بایوزون.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.